Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΟΝ


 
Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 κατά καλή σύμπτωση βρέθηκα ως συνήθως στο Κεφαλοχώρι για δουλειές στο αμπέλι και έτυχε να μοιραστώ με τους λιγοστούς κατοίκους τον ερχομό ενός υποψηφίου Δημάρχου για ένα πέρασμα από το χωριό.
Έτσι γίνεται, σωστά γίνεται έτσι, και έτσι πρέπει να γίνεται και
μέχρις εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Βέβαια πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε με τις μεγαλεπήβολες αρλούμπες που όλοι οι δήμαρχοι , με ανύπαρκτο έργο, που είναι ξανά υποψήφιοι , αραδιάζουν σε όλα τα καφενεία των χωριών.
Εξάλλου δεν κοστίζει και τίποτα ο υποψήφιος δήμαρχος να ντυθεί Αη - Βασίλης και να μοιράζει καθρεφτάκια.
Έλα μου, όμως που όταν είσαι απερχόμενος δήμαρχος, είσαι υποχρεωμένος πρώτα να πεις τι έκανες την τετραετία που φεύγει και μετά να αραδιάζεις τα παραπανίσια λόγια, και τα θα.
Εντάξει, όλοι άκουσαν τον δήμαρχο να τονίζει ότι «δεν έρχεται να υποσχεθεί μεγαλεπήβολα έργα χωρίς αντίκρισμα»
Ότι «τάζει» δράσεις και παρεμβάσεις που είναι σχεδιασμένες επί 3,5 χρόνια.
Προφανώς τόσα χρόνια χρειάζεται σχεδιασμός για να κόψεις τις βατσινιές, να παίρνουν τα σκουπίδια, να μην τρώνε τα φίδια όποιον πάει να ανάψει κανένα κερί στα μνήματα  ή να αλλάξει ο πρόεδρος του χωριού – και ας μην είναι δικός μας – καμιά λάμπα.
Εγκρίθηκαν λέει, στο ένα χωριό, έχει εγκριθεί, τα αλλάζει στο άλλο χωριό, προγραμματίζεται αναφέρει στο τρίτο, ΘΑ δημιουργηθεί ή αναπλάθεται στο τέταρτο.
Σωστός ο δήμαρχος, άλλαξε τα ΘΑ και δεν πειράζει που ΔΕΝ είχε να ΔΕΙΞΕΙ ούτε μια φτυαριά άσφαλτο πουθενά, και ξέχασε να πει ότι στην ΚΑΒΑΣΙΛΑ παρέλαβε χωρίς να γίνει, ένα έργο 200,000 ευρώ, όταν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ, σύσσωμο το καταψήφισε και ΔΕΝ το παρέλαβε.
Εκεί όμως που έδωσε ρέστα ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ είναι το «μείζον ζήτημα της αποχέτευσης» που ΘΑ το υποβάλει στο νέο ΕΣΠΑ ( που λέγεται ΣΕΣ βέβαια) της επόμενης περιόδου 2014-2020.
Εδώ υπάρχουν δύο ζητήματα – το ένα που με αφορά προσωπικά – και είναι τα εξής:
  1. η μελέτη -ύψους 140.000.000 δρχ ήταν έτοιμη, η δημοπράτηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, το έργο ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ, αναδείχτηκε ο Ιταλός CIANINI και η σύμβαση υπογράφτηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2002 από κάποιον Τασιόπουλο.
Επειδή όμως ο εκπρόσωπος του CIANINI πνίγηκε το 2003 – παράτυπα κατά την άποψη μας ως αντιπολίτευσης εν τω μεταξύ – ανατέθηκε η μαλέτη στην ΡΟΙΚΟΣ Α.Ε.
  1. Άραγε τι έφταιξε και η μελέτη ακόμα και σήμερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ;
Γιατί η ΜΕΛΕΤΗ μέχρι σήμερα πληρώθηκε κοντά  1.500,000 ευρώ (δηλαδή πάνω από 500.000.000 δρχ), και χρωστάμε και άλλα;
Γιατί μπροστά από λίγο καιρό η μελετητική εταιρία έβγαλε διαταγή πληρωμής για περίπου 450.000 ευρώ και έβγαλε σε πλειστηριασμό το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ;
Αν έτσι «έχει ήδη μελετήσει και ετοιμάσει τον φάκελο για το έργο αυτό» το μεγαλεπίβολον , ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ τον πληροφορούμε ότι εδώ και χρόνια υπήρχαν κάτι αφύλακτες κούτες στο δημαρχείο ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ με την ένδειξη «μελέτη αποχέτευσης».
Αν κάποιος αμφιβάλλει έστω και για μια αράδα από τα παραπάνω υπάρχουν και ημερομηνίες και αριθμοί πρωτοκόλλων και αποκαλυπτικά έγγραφα.
Εντάξει σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε, θα ακουστεί και καμιά υπερβολή.
Υπερβολή ναι, προσβολή όχι.



                                                                   Τάσος Τασιόπουλος
Τότε δήμαρχος Αντιγονιδών, 
σήμερα δημοτικός σύμβουλος

Αύριο ενεργός πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου