Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 33 ΕΤΩΝ

Ο νεότερος δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα
Αλλαγή φρουράς σημειώθηκε στο δήμο της Νάουσας με τον 33χρονο Νίκο Κουτσογιάννη να επικρατεί στη δεύτερη Κυριακή του απερχόμενου δημάρχου Τάσου Καραμπατζού και με ένα ποσοστό 60,36% να ετοιμάζεται να
καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για έναν από τους νεότερους δημάρχους που εκλέγονται στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές και πρόκειται για τον νεότερο δήμαρχο στη Βόρεια Ελλάδα. Το βιογραφικό του νέου δημάρχου είναι σίγουρα εντυπωσιακό και για πολλούς στη Νάουσα αποτελεί το παράδειγμα για τους νέους της πόλης, αφού ένα από τα βασικά προβλήματα της ιστορικής πόλης της Ημαθίας είναι η διαρροή νέων προς το εξωτερικό και τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα προκειμένου να βρουν εργασία.
Ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στον τόπο καταγωγής του και ένα εργαστεί εκεί, ενώ σε λίγους μήνες ετοιμάζεται και να ασκήσει διοίκηση στην ιδιαίτερη του πατρίδα.
Οι στόχοι του
Ο ίδιος, μιλώντας στην «Κ» επισήμανε ότι στους πρώτους στόχους του είναι η πάταξη
της ανεργίας που παραμένει σε μεγάλα ποσοστά στην πόλη που άλλοτε χαρακτηριζό-
ταν ως «η αυτοκρατορία των κλωστηρίων». «Είναι ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξουμε να δη-
μιουργήσουμε ανάπτυξη στον τόπο, θέλουμε να κάνουμε τη Νάουσα πιο εξωστρεφή προάγοντας τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή. Θα αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδυτές και φυσικά θέσεις εργασίας», επισήμανε ο Νίκος Κουτσογιάννης.
Ο νεαρός πλέον δήμαρχος είναι αρκετά γνωστός για το φεστιβάλ Κινηματογράφου
της πόλης, το οποίο μετρά δέκα χρόνια ζωής και έχει κάνει γνωστή τη Νάουσα στη Βόρεια Ελλάδα, παρακινώντας τον κόσμο να ταξιδέψει εκεί όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της.
Το «χρίσμα» Μπουτάρη Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι γνωστό ότι
επισκέπτεται πολύ συχνά στη Νάουσα αφού διαθέτει αμπελώνες στην περιοχή του Γιαννακοχωρίου. Μάλιστα πριν από κάποιους μήνες κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπήρξαν πιέσεις στον γιο του Στέλιο ώστε να διεκδικήσει ο ίδιος το δημαρχιακό θώκο κάτι που ωστόσο δεν τελσφόρησε. Ωστόσο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα του Νίκου Κουτσογιάννη αφού έδωσε το παρών στην παρουσίαση του συνδυασμού του στα τέλη Μαρτίου, επιλέγοντας μάλιστα
να κάτσει δίπλα στον μετέπειτα δήμαρχο Νάουσας. Άλλωστε οι σχέσεις των δύο αν-
δρών είναι εξαιρετικές μιας και ο Νίκος Κουτσογιάννης έχει διοργανώσει εκδηλώσεις για τον τοπικό οίνο της περιοχής, το ξινόμαυρο, σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον Γιάννη, όσο και με τον Στέλιο Μπουτάρη.
Ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού, επισήμανε ότι η Νάουσα είναι η επαγγελματική του πατρίδα και γι αυτό πρέπει να στηριχθούν τα τοπικά της προϊόντα με κυρίαρχο το κρασί. «Η Νάουσα χρειάζεται να γίνει ένας τόπος παραγωγής εξαιρετικού κρασιού, αν το δικό μου το συμφέρον συμπίπτει με το κοινό συμφέρον σας τότε αυτό είναι το καλύτερο», δήλωσε.
Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου