Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Έλα, Γιάννη-Τάσος Τασιόπουλος

Τη Δευτέρα στις 5 Μαΐου του 2014 κα ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια βάρεσε γενικός συναγερμός εκ μέρους του ΟΓΑ.
Ήταν εκεί ο διοικητής κ. ΒΕΡΓΙΝΗΣ,  ο υποδιοικητής κ. ΚΟΚΟΡΗΣ, η Γενική Δ/ντρια ή κάτι τέτοιο κ. ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟΥ και όλοι οι λοιποί παρατρεχάμενοι με
σκοπό να μιλήσουν σε όλους τους ανταποκριτές του ΟΓΑ για  όσες αλλαγές συμβαίνουν στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
Όταν λοιπόν βάρεσε σιγή και πήραν όλοι θέσεις και άρχισε ο επικεφαλής το καλοσώρισμα, στο κεφαλόσκαλο πρόβαλε μια γνωστή φιγούρα.
Η αλήθεια είναι δεν ήταν άσχετος ο άνθρωπος, με το αντικείμενο καθώς όταν ήταν μικρός σπούδασε γεωπόνος.
Άσχετο όταν μεγάλωσε έγινε, και τι δεν έγινε.
Έγινε λοιπόν κατ’αρχήν μπασκετμπολίστας.
Μετά έγινε προπονητής, μετά πήρε προαγωγή, έγινε κοουτς και έφτασε να προπονεί μέχρι
 και την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Κατόπιν έγινε βουλευτής, υφυπουργός και τέλος – τέλος χρίστηκε υποψήφιος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .
Προφανώς με αυτήν την ιδιότητα, εντελώς τυχαία, είδε φως και ανέβηκε στο κεφαλόσκαλο και εκεί τον πρόσεξε ο έχων το γενικό πρόσταγμα κ. Διοικητής και τον φώναξε να τον συστήσει όλως τυχαίως στο κοινό.
Τότε ακούστηκε το «έλα, Γιάννη» και έγινε υπενθύμιση στο φιλοθεάμον κοινό ότι «ο Γιάννης δεν είναι άσχετος με το αντικείμενο αφού είναι γεωπόνος»
Αυτή προφανώς είναι η αστεία πλευρά του ζητήματος, γιατί υπάρχει και η σοβαρή, που αφορά την επιλογή του καθενός στα πρόσωπα που θα εγκατασταθούν ως διοίκηση την επόμενη 5/ετία στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Και είναι σοβαρή γιατί σε αυτήν την πενταετία θα μπουν τα θεμέλια για όλη την Δ’ προγραμματική περίοδο 2014-2020, και η γνώση και η ικανότητα συστηματικής ανάλυσης των τοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων και κυρίως των δυνατών και αδύναμων σημείων που δυσχεραίνουν την αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο είναι προφανής.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει όσοι ασχοληθούν να έχουν συστηματική εξοικείωση με τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και τους ποιοτικούς δείκτες που έχουν σχέση  με την υφισταμένη κατάσταση της περιοχής σε βασικές υποδομές που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και το γενικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.
Όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη εκτός των άλλων που γνωρίζουμε υπάρχει και κάτι που δεν του δίνουμε την ανάλογη σημασία και δυστυχώς για μας αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία.
Αυτό δεν είναι άλλο από το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ που έχει δικό του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και δική του ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Έχει  δηλαδή απόλυτη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, η οποία έγκειται κυρίως στην πρόσβαση της κάθε περιφέρειας στα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και στις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που εκπονούνται εκεί και το κυριότερο είανι ότι όλα αυτά αφορούν τις πιο ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.
Συνεπώς όχι ένας οποιοσδήποτε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ αλλά ένας δοκιμασμένα ΙΚΑΝΟΣ.
Ένας που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι μπορεί να συγκρούεται με συμφέροντα και κατεστημένο, που μπορεί να συγκροτεί ΔΕΣΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ και κυρίως να πείθει.
Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα σε έκταση και προσφέρει πολλά επιχειρήματα χρηματοδότησης αρκεί ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να μπορούν, και προφανώς το «έλα, Γιάννη» αδικεί – αν δεν σχεδιάστηκε – ακόμα και τον κ.Γιάννη αλλά είναι σίγουρο πως βεβαιώνει ότι για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπάρχουν ικανοί και δοκιμασμένοι σε θέσεις ευθύνης στα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗΣ  ως περιφερειακοί σύμβουλοι και στην πόλη μας.
Όλοι μας τους γνωρίζουμε, ας τους τιμήσουμε.


Τάσος Τασιόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου