Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΥΠΟΠΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ -Τάσος Τασιόπουλος


Από τις 20 Γενάρη που ο Παναγιώτης Γκυρίνης  έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη λητή αλλά περιεκτική ανακοίνωση  στη δημοσιότητα στην οποία αναφέρονταν  ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ από τους Γιάννη
Απατσίδη, Νίκου Μπρουσκέλη, Κώστα Ναλμπάντη και τον ίδιο κατέληξε ομόφωνα στο να μπουν τα «εγώ» τους κάτω από το «εμείς» με σκοπό να διεκδικήσουν τη διοίκηση του Δήμου με μια νέα αντίληψη συμμετοχικής διαδικασίας στην Τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν και η ώρα που κλείδωνε ένα νέο πολιτικό υπόβαθρο στα πράγματα της Τοπικής κοινωνίας.
Προφανώς από τη στιγμή εκείνη διαμορφωνόταν σιγά αλλά σταθερά μια αντίληψη  ότι στις 18 και 25 Μάη θα συγκρουστούν δύο κόσμοι.
Ο ένας ήταν αυτός που εκπροσωπούνταν  από την απερχόμενη διοίκηση που τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ δήμο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ τον διοίκησε μια τετραετία ως μια άναρχη παρέα και που διεκδικούσε  ξανά την εκλογή  της ως μια κάκιστη ομάδα, πρωταθλήτρια της κακοδιαχείρισης, με έναν δήμαρχο που είτε εκ φύσεως είτε εξ’ ανάγκης κατέστη η προσωποποίηση της αυταρχικότητας γιατί πλαισιώνονταν από βουλιμικούς  μπαρμπάδες, ο οποίοι χωρίς να έχουν να προτείνουν τίποτα ούτε να επιδείξουν τίποτα άλλο , εκτός από «έμπειρα χέρια» στο να αξαμώνουν  από κατατετμημένα έργα μέσω παρένθετων προσώπων έως  διορισμούς συγγενών  και φίλων, νόμιζαν και το διαλαλούσαν,  ως αλαζόνες, ότι δεν θα έχουν καν αντίπαλο.
Ο άλλος ήταν, το νέο που έρχονταν, και έρχονταν ως μια ομάδα που στέριωνε την οργάνωση της στην συμμετοχική διαδικασία, τον  πλαραρισμό και κυρίως στην ανάδειξη ενός πολιτικού υπόβαθρου υπεροχής το οποίο αντιλήφθηκε, και αντιλήφθηκε σωστά, έγκαιρα  και έγκυρα ότι η κοινωνία βρίσκονταν στην αναζήτηση του νέου και κυρίως ότι η τοπική κοινωνία συνειδητοποίησε σε ποια κατάσταση βρίσκονταν.
Στην περίπτωση αυτή ρόλο έπαιξαν πολλά πράγματα με πρώτο και καλύτερο ότι προτάσσονταν  η υποταγή του «εγώ» όλων, στο «εμείς» της κοινωνίας.
Ρόλο έπαιξε το ότι η κίνηση  αυτή αντιλήφθηκε το ότι όλοι ζητούσαν από εμάς και μάλιστα επίμονα, να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε και σοβαρευτήκαμε.
Ρόλο έπαιξε και το ότι όλοι αντιλήφθηκαν, εκτός από την παρέα που απέρχεται , ότι  όταν κάποιοι γίνονται ασύδοτοι – όπως οι πρωτοκλασάτοι του δημαρχείου - καταντούν επικίνδυνοι.
Ρόλο έπαιξε και η πρόταξη ότι στην ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ υπήρχαν ηθικά προσόντα και πρακτική διορατικότητα και ότι στην παρέα που απέρχεται το μόνο που διακρίνονταν ήταν μια ύποπτη διάθεση είτε για να συνεχίσουν την κακοδιαχείριση είτε να κρύψουν τους σκελετούς στις ντουλάπες.
Ρόλο έπαιξε και το ότι στην παράταξη Γκυρίνη έβγαιναν μπροστά φρέσκα πρόσωπα και προγράμματα και διαφαίνονταν η αξιοσύνη των ατόμων  και όχι προσώπων εναγομένων ενώπιον της δικαιοσύνης και εν πολλοίς καταδικασμένων.
Ρόλο τέλος έπαιξε και το ότι πληρωμένα παπαγαλάκια προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη μέρα νύχτα.
Ρόλο έπαιξε και το ότι ακόμα και μέσω Δελτίων Τύπου η παράταξη της παρέας που απέρχεται μιλούσε  για «ώρα αλήθειας».
Το ότι αναφέρονται με προσωπική αναφορά σε Δήμο-διδάσκαλο – γνωστό σε ποιον αναφέρονται – ότι αυξάνει τις αόριστες  καταγγελίες, ότι ρίχνει λάσπη, και ότι θυμάται σκάνδαλα προηγούμενων  10ετιών, δεν έπαιξε κανένα ρόλο.
Όπως όμως είναι γνωστό απαντώντας σε ένα πληρωμένο συνταξιούχο παπαγαλάκι αναγκάστηκα να αναφερθώ σε πέντε  συγκεκριμένες υποθέσεις που σήμερα ερευνώνται από τη δικαιοσύνη και όπως είναι κατανοητό εξαναγκάζομαι  και σήμερα απαντώντας στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του δημάρχου να αποδείξω ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις δεν είναι περασμένων δεκαετιών αλλά της τρέχουσας πραγματικότητας.
Επιγραμματικά:
1.    Υπόθεση Υδατόπυργου Παλιόχωρας.
Αφορά  απ’ ευθείας ανάθεση έργων 1.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά παράβαση του νόμου 1418/84 αρ.4 παρ.2γ
Πήρα κλήση από τον εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση και κατάθεση  εγγράφων, στις 21 Ιανουαρίου 2014.
Μάλλον δεν είναι της περασμένης 10ετίας.
2.      Υπόθεση «ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ του τέως Δήμου Μελίκης».
Αφορά τον εμπρησμό του δημαρχείου Μελίκης για να εξαφανιστούν προφανώς οικονομικά στοιχεία τα οποία ίσως κατέτασσαν το Δήμο μας τελευταίο και όχι εικοστό στη σχετικά λίστα – αν υπάρχει τέτοια λίστα-.
Πήρα κλήση για κατάθεση σε προκαταρκτική εξέταση στις 4/10/2013.
Σίγουρα δεν είναι υπόθεση περασμένων δεκαετιών.
3.    Υπόθεση «Πεζόδρομων – Ποδηλατοδρόμων στην  Καβάσιλα»
Αφορά έργο που πληρώθηκε με 200.000ευρώ χωρίς α ολοκληρωθεί ούτε ένα μέτρο.
Το τότε δημοτικό συμβούλιο ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ γνωρίζοντας την πραγματικότητα δεν παρέλαβε το έργο, το οποίο παρέλαβε όμως η διοίκηση ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.
Πήρα κλήση για προκαταρκτική  εξέταση επίσης στις 4 Οκτωβρίου 2013.
4.    Υπόθεση «προστίμου ΦΠΑ  που επέβαλαν το ΣΔΟΕ για την ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ύψους 250.000 ευρώ»
Αφορά πρόστιμο που πλήρωσαν οι Δημότες  της Αλεξ/ας για να γλιτώσουν οι τότε πρόεδροι της Δημοτικής επιχείρησης  Μελίκης.
Έγινε κατάθεση μαρτύρων  την ίδια περίοδο.
5.    Υπόθεση «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ»
Αφορά την γνωστή «γούρνα» στο γήπεδο της Μελίκης.
Πήρα κλήση και κατέθεσα για την υπόθεση στις 4 Απριλίου 2014.
Η υπόθεση σκάνδαλο-όπως ομολογούν και οι ίδιοι αφορα το 2014 .
Ανάλογες καταθέσεις έχουν κάνει τουλάχιστον καμιά 30ρια άλλοι μάρτυρες μέσα στο 2013 και2014.




Τάσος Τασιόπουλος
Δημοτικός  Σύμβουλος
Έως  31/8/2014-μετά ενεργός πολίτης. 


ΥΓ. Δημόσια και επίσημα από το ράδιο Αλεξάνδρεια και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσα τον κ. Δημητριάδη για μια συζήτηση για τα θέματα αυτά ενώπιος ενωπίω .
Δυο μέρες που απέμειναν μήπως τολμήσει να τις κάνουμε
για να δούμε ποιος έχει δίκιο ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου