Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ομάδες συμφερόντων


Αποχαιρετιστήριο

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2010 ύστερα από μια ραδιοφωνική συνέντευξη του τότε υποψήφιου δημάρχου κ. Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ του νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΡΕΙΑΣ, που γεμάτος αλαζονεία και
έπαρση κατακεραύνωνε τους δυο που είχαν την τόλμη να τον κατηγορήσουν για το έγκλημα της απ’ ευθείας ανάθεσης του ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ της ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΣ, αποκάλυπτε το αδίστακτον και προδήλως αποπροσανατολιστικό χούι του, να περνάει στο ντούκου ζητήματα που ζημίωναν τα ταμεία του δήμου και φούσκωναν τσέπες διάφορων επιτήδειων και που ως τακτική έφερναν άπραγο χρόνο για τον οποιοδήποτε έλεγχο, ο οποίος μαθηματικά οδηγούσε σε εμπρησμούς δημαρχείων.
Ο χρόνος ως τις πρώτες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 ήταν μικρός για να δικαιωθούν οι καταγγελίες ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ και οι προσπάθειες ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ και ο σημερινός απερχόμενος τότε μπήκε στη σκηνή ως Αι – Γιώργης καβαλάρης για να σώσει τον μεγάλο ασθενή, τον δήμο ΑΛΕΞ/ΡΕΙΑΣ.
Οποία εκλογική απάτη!!!!
Γιατί το αποπροσανατολιστικά ευτελές ήταν ότι η ΟΜΑΔΑ συντονίστηκε και μια ολόκληρη τετραετία γέμισε από ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΣ- όπως άλλες πιθανές περιπτώσεις που δεν ξέρει κανείς ή όπως οι άλλες τέσσερις περιπτώσεις που διερευόνται από τη δικαιοσύνη και οδήγησαν από τα πρόστιμα των ΣΔΟΕ, στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και στους ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ, για να καλύψουν οι φίλοι του Αι - Γιώργη ένοχα μυστικά – και ο συντονισμός περιλάμβανε και όσους εκ καθήκοντος έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν την εξουσία και όχι να δεκαρίζονται ασχημόνως.
Έτσι φτάσαμε στο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 2013 και εν όψει των εκλογών της 18ης Μαΐου του 2014 και γνωρίζοντας είτε από μέσα είτε απ’ έξω ότι στις ντουλάπες υπάρχουν σκελετοί καλά και ένοχα κρυμμένοι πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τα εγώ όλων των άξιων που ως τότε είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι για υποψήφιοι δήμαρχοι.
Αυτόματα οι ομάδες συμφερόντων μέσα και έξω από το δημαρχείο
-κυρίως οι απ’ έξω αργυρώννυτοι- χρησιμοποίησαν  κάθε είδους κοσμητικά επίθετα για να μας ευτελίσουν.  
Οι φουκαράδες ή δεν έβλεπαν το κύμα ή παντελόνιαζαν δεκαρίτσες και από άσχετους συνταξιούχους ,από ψευτοκαθοδηγητές, από ψεύτες, από ιδιοτελείς, από ξοφλημένους, από το ότι ξεχάσαμε να μεγαλώσουμε, από κυανόκρανους μέχρι δημο- διδάσκαλους ή καραγκιόζηδες μας αποκάλεσαν, ευτυχώς γιατί με το δικαίωμα που μας έδιναν στις απαντήσεις κοινοποιούσαμε στην Τοπική Κοινωνία τις διεργασίες και οι πάντες μάθαιναν την αλλαγή που συντελείται.
Έτσι από τις συναντήσεις της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – όπου μέχρι ότι με τα κλειδιά σπάσαμε τα τζάμια της τραπεζαρίας μας είπαν- έγινε γνωστό ότι οι Γιάννης Απατσίδης – Παναγιώτης Γκυρίνης – Νίκος Μπρουσκελης – Κώστας Ναλμπαντης βάζοντας το εγώ του καθενός στην υπηρεσία του εμείς της κοινωνίας άλλαζαν τα πράγματα και αυτή ήταν η πρώτη κατάκτηση.
Η δεύτερη ήταν ότι ρόλο παίζει η αξιοσύνη των προσώπων με ηθικά προσόντα και όχι ατόμων εναγομένων ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η Τρίτη ότι ο δήμαρχος πρέπει να έχει απαράμιλο ήθος, μειλίχιο ύφος, βεβαιωμένη πράξη και σίγουρη πρακτική.
Η τέταρτη ότι θεμελιώδες συστατικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι οι συμμετοχικοί θεσμοί και όχι κουμανταδόροι μπαρμπάδες.
Με αυτές τις προϋποθέσεις ως πρωτογενές υλικό ήταν επόμενο ότι θα εμπλεκόμασταν στη δημιουργία του νέου – εμείς οι παλαιότεροι με πείρα και γνώσεις και μερικοί από εμάς με πολλά εγγόνια – του νέου συνδυασμού αφήνοντας παρακαταθήκη την συλλογικότητα, την ομόνοια,  το όνομα του συνδυασμού, το πρόγραμμα και την νίκη στους νεότερους, επειδή η νίκη έχει πολλούς πατέρες και εμείς είμαστε πια παππούδες.
Όταν κάνεις κάτι χωρίς εμπάθειες και προσωπικές υστερήσεις και το κάνεις με συνείδηση ευθύνης δεν γυρίζεις από σπίτι σε σπίτι εκλιπαρώντας τον κάθε ψηφοφόρο με το αμίμητο «αν θέλεις να με δεις φυλακή ψήφισε Γκυρίνη» γιατί ομολογείς ότι κάτι κακό έκανες και ότι κάποιοι πληρώθηκαν για να σε καλύψουν.
Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς να διεκδικούμε ούτε πατρότητα ούτε μητρότητα ως οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας οφείλουμε:
·        Να ευχαριστήσουμε τους δημότες που έδωσαν την πανηγυρική νίκη στην «ώρα ευθύνης» με τον Παν. Γκυρίνη ως ένα μεταξύ ίσων,
·        Να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τον Γιάννη Απατσίδη που διακριτικά ήταν παρών όπου απαιτούνταν και διακριτικότατα οπισθοχωρούσε εκεί που έπρεπε.
Γιάννη μέγα προσόν!!!
·        Να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Μπρουσκέλη για το ζήλο και το πάθος την διορατικότητα που κατά τη διάρκεια των εκατό ημερών επέδειξε.
·        Να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Ναλμπάντη που δημοσίως προκάλεσε «όποιον έχει στοιχεία στον εισαγγελέα» για να αποδείξει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο, σε αντίθεση με όσους κρύβονται ή απειλούν όταν ενοχλούνται
·        Και αφού ευχαριστήσουμε τον «ένα μεταξύ ίσων» ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ να του θυμίσουμε πως επειδή τα δύσκολα πέρασαν αλλά τα δυσκολότερα έρχονται, εμείς ως απλοί αγωνιστές περασμένης ηλικίας μόνον στα δυσκολότερα θα είμαστε μαζί του.
·        Τέλος εκ πείρας παρακαλούμε τις αστυνομικές αρχές και την πυροσβεστική να έχουν το νου τους, και την παράταξη ΓΚΥΡΙΝΗ  να συστήσει διπλοβάρδιες, γιατί ο δήμος ΑΛΕΞ/ΡΕΙΑΣ έχει κακιά πείρα από εμπρησμούς σε σημεία που κρύβουν ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία όπως π.χ. στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ παλαιότερα και στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ πρόσφατα.
·        Τώρα μάλλον η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί κατά ΠΛΑΤΥ μεριά.

Με τιμή
Παναγιώτης Μαργαρίτης           
Τάσος Τασιόπουλος
Ενεργοί πολίτες περασμένης ηλικίας



Υ.Γ. Συλλυπούμαστε κάποιους που από το ίδιο μετερίζι αγωνιστήκαμε παλιότερα αλλά αυτομόλησαν είτε γιατί δεν ήθελαν λέει να είναι ξανά στην αντιπολίτευση είτε έψαχναν γωνία στο άτιμο δεκάρικο, γιατί αποδείχτηκε περίτρανα ότι ούτε τα κατοστάρικα πρώτης και δεύτερης Κυριακής δεν σώζουν την κατάσταση όταν απέναντι υπάρχει ηθική υπεροχή.
Ιδιαίτερα συλλυπούμαστε τα μεγάλα πολιτικά μεγέθη του ΠΑΣΟΚ που για ιδιοτελείς σκοπούς συστρατεύτηκαν με τον απερχόμενο.

Υ.Γ2. Θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό στήριξης της προσπάθειας Γκυρίνη, ιδιαίτερα στην Κωνσταντίνα, την Νατάσσα, την Γερακίνα.

Υ.Γ3. Τι έγιναν οι δημοσκοπήσεις, τα ντιμπέιτ και οι δηλώσεις ότι δεν θα βρεθεί αντίπαλος;
Μήπως βρέθηκε και τους στέλνει βάλτο μεριά να μαζέψουν μουρτσέκια;

Υ.Γ4. Επίσης  ευχαριστούμε όσους εις υγείαν άλλου ξόδιασαν το κατοστάρικο και άλλον ψήφισαν και δεν ξεχνάμε τον καταλυτικό ρολό που έπαιξε η αντιπολιτευτική  τακτική δυο - τριων δημοτικών συμβούλων όλη την τετραετία.-






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου