Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πλήρη, καθολική δωρεάν μετακίνηση των μαθητών


-Τέλος στην μνημονιακή υποτέλεια, να πάρουν θέση τώρα όλοι

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ήδη έχει ανακύψει ένα σοβαρό πρόβλημα που κανείς δεν τολμάει να αναδείξει διότι έχει πολιτικό κόστος. Πρόκειται για τις μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο τους που πλέον θα βαρύνουν τις τσέπες των γονιών τους αφού η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε αλλαγές και
επαναδιατυπώσεις του υφιστάμενου νόμου. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις θα μετρώνται πλέον από την πλατεία του χωριού και η κοντινότερη απόσταση αυτή που μπορεί να γίνει με τα πόδια από τον μαθητή για το σχολείο του. Οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών βρήκαν ακόμα έναν τρόπο να διώξουν από την γενική υποχρεωτική παιδεία κι άλλους μαθητές ώστε να διευρυνθεί η στρατιά των εκατομμυρίων ανέργων για να βρίσκουν ακόμα πιο εύκολα εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό οι καπιταλιστές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας και το αυτοδιοικητικό σχήμα «Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά» δηλώνουμε την απαίτησή μας να καθιερωθεί η πλήρης και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους. Είναι υποχρέωση του μαθητικού κινήματος να παλέψει το θέμα αυτό μαζί με όλα τα άλλα που το απασχολούν όπως το κτηριακό πρόβλημα, οι ελλείψεις στις υποδομές, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε βιβλία, στο πρόγραμμα σπουδών κλπ.
Συμπαραστάτες στο αγώνα των μαθητών, που πρέπει να οργανωθεί, θα πρέπει να είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς καθώς και το εργατικό κίνημα του νομού, διότι αυτοί που πλήττονται είναι οι μεσαίες και φτωχές εισοδηματικά τάξεις. Μόνο με κοινό μέτωπο μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
Τέλος, καλούμε όλους τους δήθεν αντι-μνημονιακούς συνδυασμούς να πουν τώρα την θέση τους για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών. Να πάψουν να υποκρίνονται τους πονόψυχους, ενώ είναι φανατικοί υπηρέτες των κυβερνητικών πολιτικών στον τόπο μας.

«Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά»
ΧΑΡΗΣ ΜΟΧΛΑΣ
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου