Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Π. Γκυρίνης από Τρίκαλα και Κλειδί: Με την «Ώρα ευθύνης» τα χωριά σας βγαίνουν από την εγκατάλειψη

Ευρισκόμενοι στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνης επισκέφθηκε και μίλησε χτες τρία χωριά του δήμου μας. Την Καψόχωρα που αν και αποτελεί ζωτικό τμήμα της Αλεξάνδρειας έχει εγκαταλειφθεί από την απερχόμενη διοίκηση ολοκληρωτικά.  Εκεί συναντήθηκε με πολιτικούς φίλους της παράταξης και υποστηρικτές της προσπάθειας για να
αλλάξει πορεία η Αλεξάνδρεια και ο δήμος συνολικά, για να βγουν από την αφάνεια τα χωριά, για να μπουν σε μια φάση ανάπτυξης.
Στη συνέχεια ο κ. Γκυρίνης και οι συνεργάτες του επισκέφτηκαν το Κλειδί, το πιο απομακρυσμένο χωριό στα ανατολικά του δήμου μας που αν και διαθέτει πλήθος προτερημάτων και προϋποθέσεων η απερχόμενη διοίκηση το ξέχασε κι αυτό αφήνοντας τους κατοίκους του μόνους τους να βρουν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.
Στο χωριό έγινε δεκτός από δεκάδες Κλειδιώτες που είναι υποστηρικτές της παράταξης και απευθυνόμενος σε αυτούς είπε:
Για το χωριό σας ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, με όλη τη σημασία  και το περιεχόμενο της λέξης, για έργα που θα γίνουν.
1.
 Μελέτη για την διάνοιξη του κεντρικού καναλιού, τσιμεντάυλακα, έτσι που να αποφεύγεται η πλημμύρα των καταστημάτων και  των κατοικιών
2. Άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κουνουπιών και ράντισμα  των τοπικών καναλιών. 
3.Κατασκευή πεζοδρομίων, η διαπίστωση είναι ότι ούτε στον κεντρικό δρόμο δεν υπάρχει σωστή πεζοδρόμηση και χρειάζεται άμεσα να γίνει.
4.Διαγράμμιση, όπου είναι απαραίτητη, για την διευκόλυνση των οχημάτων αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, διαγράμμιση μέχρι και τον ποταμό Λουδία.
5.Άμεση αντιμετώπιση στο πρόβλημα που λέγεται Γέφυρα του ποταμού Λουδία, σε συνεργασία με την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και την Τροχαία Χαλκηδόνας που έχουν αρμοδιότητα,  έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν από το διαμπερές άνοιγμα να πέσουν στο ποτάμι  καθώς και από τα σπασμένα ξύλα της γέφυρας που χρειάζονται αντικατάσταση.
6.Σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Βυζαντινή Εφορία Βεργίνας και Πέλλας όπου τρέχει το πρόγραμμα αξιοποίησης, ένταξη  και της Τοξωτής Ρωμαϊκής Γέφυρας (Καμάρα) που βρίσκεται πριν  από τον ποταμό Λουδία, στόχος μας είναι η Καμάρα να έχει τουριστική αξιοποίηση.
7.Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο «Φίλιππος», για την καλύτερη προσέγγιση  και ανάδειξη εθίμων της περιοχής του Ρουμλουκιού.
8.Συνεργασία με τους ψαράδες αλλά και με τον σύλλογο αξιοποίησης της περιοχής του Αγίου Νικολάου, πάντα βέβαια με σεβασμό στο Περιβάλλον.
9. Δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου (βοσκοτόπια), σε συνεργασία με τον κτηνοτροφικό σύλλογο έτσι ώστε να μην είναι ο κάθε κτηνοτρόφος όμηρος του κάθε παράγοντα ή του κάθε Δημάρχου, εκτάσεις υπάρχουν και οι κτηνοτρόφοι το γνωρίζουν,
10. Συνεργασία με τον φορέα του φυσικού αερίου, διεκδίκηση  και εκπόνηση μελέτης για σύνδεση του χωριού σας με το φυσικό αέριο που η απόσταση είναι πολύ μικρή.»

Στη συνέχεια ο Π. Γκυρίνης επισκέφθηκε τα Τρίκαλα όπου σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησε στους κατοίκους του χωριού και αναφερόμενος στα τοπικά προβλήματα είπε:
Για το χωριό σας,
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ
1.  Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή Αποχέτευσης και ένταξη της στο ΣΕΣ(Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020)
2.   Καταπολέμηση των κουνουπιών με ευέλικτο τρόπο και με την δημιουργία αυτοδύναμης δομής με εξοπλισμό δικό της και τεχνογνωσία, που θα επιδιώξουμε να προβλεφθεί νομοθετικά. Είμαστε αποφασισμένοι σε όλους τους χώρους του χωριού και πιο γρήγορη Αποκομιδή των σκουπιδιών. Σε πρώτη φάση να έχουμε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κουνουπιών και ράντισμα των καναλιών.
3.         Συνεχής καθαριότητα σε όλους τους χώρους του χωριού και πιο γρήγορη Αποκομιδή των σκουπιδιών.
4.         Επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ σε χώρο που υπάρχει (αίθουσες στην κοινότητα) ώστε και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να έχουν το δικό τους σπίτι.
5.         Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για την διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, διαλέξεων.
6.         Διαμόρφωση της πλατείας «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ» στο χώρο που βρίσκεται δίπλα από τον ΤΟΕΒ.
7.         Επέκταση του Δημοτικού Σχολείου, ώστε να υπάρχουν περισσότερες αίθουσες και εργαστήρια για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Στη μελέτη προβλέπεται και υπάρχουν θεμέλια.
8.         Διαμόρφωση του χώρου του υδατόπυργου, που είναι 5 στρέμματα, σε παρκάκι αναψυχής και χαλάρωσης.
9.         Κατασκευή κτιρίου πίσω από την κοινότητα για να γίνει Στέκι Νεολαίας, ώστε και η νεολαία να έχει το δικό της σπίτι για να συναντιέται και να εκφράζει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες.
10.     Αναβάθμιση και υποστήριξη του Γυμνασίου ώστε να μην υπάρχει φόβος να κλείσει.
11.     Διεκδίκηση της κυριότητας του κτιρίου του Μετεωρολογικού Σταθμού που σήμερα είναι κλειστός και αν δεν υπάρχει δυνατότητα να ξαναλειτουργήσει να παραχωρηθεί για να στεγάσει τόσο το μουσείο, όσο τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού.
12.     Αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου με πιο συχνή λειτουργία, περισσότερο από μία φορά την βδομάδα, γιατί οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.

13.     Να δοθεί χώρος για στέγαση του Μουσείου Ανατολικής Ρωμυλίας».  











1 σχόλιο:

  1. 200 εκατομμυρια δεν σου φτανουν για να τα φτιαξεις ολα αυτα ''ΔΗΜΑΡΧΕ'' που θα τα βρεις δεν μας λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή