Τετάρτη 2 Μαΐου 2012









www.sidiropoulouthouli.gr | 2331068320 -22
Σιδηροπούλου Χρυσάνθη (Θούλη) : «Αναγκαία η έμφαση στην Κοινωνική Πρόνοια και την Ανάπτυξη»



Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σιδηροπούλου Θούλη επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες φορείς και ιδρύματα που θεωρεί ότι είναι αντιπροσωπευτικά του πολιτικού στίγματος που πρέπει να δοθεί την επομένη των εκλογών.

Έτσι, έχοντας και μεταξύ άλλων την ιδιότητα της Προέδρου Ομίλου της UNESCO με έδρα την Βέροια, βρέθηκε με «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ), όπου και ακολούθησε δίωρη συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου, υπαλλήλους και μέλη του Κέντρου. Τα αποτελέσματα του διαλόγου και στις δύο περιπτώσεις ικανοποίησαν ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους αφού διαπίστωσαν ότι η Υποψήφια Βουλευτής είχε όχι απλά όπως αναμενόταν γνώση των πραγματικών προβλημάτων άλλα και συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την κοινωνική πρόνοια και την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής.


 «Στην εποχή της κρίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν θέλουμε η κοινωνία μας να θεωρείται τουλάχιστον ανθρώπινη και πολιτισμένη οφείλουμε να λειτουργήσουμε με την αρχή της αλληλεγγύης και της προστασίας των αδυνάτων. Είναι υποχρέωση όχι μόνο των φορέων εξουσίας, άλλα και κάθε ενεργού πολίτη. Είναι υποχρέωση  όλων μας. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κοινού Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και τα Ιδρύματα Πρόνοιας για την επέκταση των δομών Κοινωνικής Προστασίας, κάτι που μπορεί μάλιστα να προσφέρει λύσεις και στο θέμα της ανεργίας».

Επίσης το απόγευμα της Δευτέρας παρέστη σε συνάντηση των Φορέων Πρόνοιας που έγινε στο Δημαρχείο Βέροιας, με σκοπό να ακούσει τους προβληματισμούς και τις απόψεις των ομιλητών.





Το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ημαθίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κ. Ουσουλτζόγλου Νικόλαο. Η συζήτηση κρίθηκε ιδιαιτέρως γόνιμη και από τις δύο πλευρές και επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Ημαθίας και στην επέκταση και ανάδειξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής αγροτικών προϊόντωνπου ανέπτυξε και το ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνει στις προγραμματικές του θέσεις ως βασική παράλληλη δραστηριότητα των αγροτικών δημοπρατηρίων.

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς ο αναπτυξιακός ρόλος που πρέπει να έχουν οι τοπικοί φορείς με την παροχή επιπλέον κινήτρων και δυνατοτήτων όπως επίσης την πιθανή ανάγκη διαχείρισης μέρους των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων “Jeremie” (για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) από τις Τοπικές Επιμελητηριακές Ενώσεις με στόχο την μέγιστη εκμετάλλευση των τοπικών πλεονεκτημάτων.



Η υποψήφια Βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε : «Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας πρέπει να έχει ως βάση τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ώστε να δημιουργηθεί μια πιο Αυτοδύναμη και Αλληλέγγυα Τοπική Αγορά  . Το Επιμελητήριο Ημαθίας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια μια αξιοζήλευτη πρωτοβουλία με έμφαση στην δημιουργία σύγχρονων και πρότυπων δομών και θεωρώ καθήκον και ευθύνη να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις κάθε τέτοια δράση.»



Τέλος, συμπλήρωσε με νόημα «Δεν θυμόμαστε τους φορείς μόνο πριν τις εκλογές. Δεν είμαστε εδώ για να βγάλουμε φωτογραφίες και Δελτία Τύπου. Είμαστε εδώ για να δώσουμε το βασικό στίγμα της πολιτικής μας αντίληψης, για αυτό άλλωστε και είναι οι μοναδικές δράσεις των τελευταίων ημερών που επέλεξα να δημοσιεύσω στον τοπικό τύπο. Η στήριξη μου στο Επιμελητήριο, τους Δήμους, τα Κέντρα Πρόνοιας και -φυσικά- τους Πολιτιστικούς Φορείς δεν είναι μια προεκλογική - φωτογραφική σχέση, άλλα μια αέναη βάση της πολιτικής και κοινωνικής μου δραστηριότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου