Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο στρατηγός και η σιγή ασυρμάτου / του Χάρη Καφτεράνη

του Χάρη Καφτεράνη
Είναι προφανές ότι στον Δήμο μας , στον Δήμο Αλεξάνδρειας , υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας ή έλλειμμα γεναιότητας. Προ ημερών είχαμε την αυθόρμητη έκρηξη του πρώην αντιδημάρχου του Δήμου κου Νίκου Γκαβαρδίνα. Ενός ανθρώπου με πολιτικό εκτόπισμα αξιοσημείωτο για τα δεδομένα του τόπου μας, με οικονομική αυτοτέλεια, με πολιτική συγκρότηση, σε κάθε...
περίπτωση με χαρακτηριστικά πολίτη που είναι αυτόνομος και με δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.
 
Παρά ταύτα και ενώ υποσχέθηκε πλήρη παρουσίαση των όσων αρνητικών συμβαίνουν στον Δήμο Αλεξάνδρειας, αίφνης σιώπησε. Η εκκωφαντική σιωπή προφανώς δεν οφείλεται σε πρόβλημα των φωνητικών του χορδών εξ όσων γνωρίζουμε! Δικαιούμαστε λοιπόν, κάνοντας χρήση της απαγωγής σε άτοπο, να συμπεράνουμε ότι οφείλεται σε παρασκηνιακές πιέσεις και ενδεχόμενους εκβιασμούς πολιτικούς, ψυχολογικούς ή άλλους, που είναι συνήθεις σε περιόδους πολιτικής ανωμαλίας.
 
Είναι λοιπόν υποχρέωση του κου Γκαβαρδίνα, είτε να ζητήσει συγνώμη από τον Δήμαρχο κο Δημητριάδη και την δημοτική ομάδα για την αδικαιολόγητη αναστάτωση, αν όχι συκοφάντηση, που δημιούργησε με τα λεγόμενά του, είτε να να δείξει την απαιτούμενη για ανεξάρτητο πολίτη γενναιότητα και να εκλαϊκεύσει τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες και που τον οδήγησαν στην έξοδο.
 
Η χειρότερη εκδοχή θα είναι η εικόνα ενός στρατηγού που φεύγει από το πεδίο της μάχης με την ουρά κάτω από τα σκέλια!
Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με εύλογη αγωνία την στάση του στρατηγού.xronika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου