Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση Φωτογραφικού Υλικού για τη δημιουργία Φωτογραφικού Λευκώματος

            Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίκωσης-πρόσκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Βέροιας η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δ. Βέροιας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της Βέροιας σχετικά με το φωτογραφικό υλικό, το οποίο έχει συγκεντρωθεί και πρόκειται να
αξιοποιηθεί στη δημιουργία Φωτογραφικού Λευκώματος για τη Βέροια του περασμένου αιώνα.
            Ήδη έχει συγκεντρωθεί αρκετά μεγάλος αριθμός ψηφιακών φωτογραφιών, οι οποίες αφορούν διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής των κατοίκων της πόλης από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Το υλικό έχει κατηγοριοποιηθεί και παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαλογής και προώθησής του για τα περαιτέρω. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από πολλά διαφορερικά προσωπικά αρχεία αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του υλικού. Η Κ.Ε.Π.Α. οφείλει ιδιαίτερες ευχαριαστίες σε όσους μέχρι σήμερα της εμπιστεύτηκαν φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό τους αρχείο.   

            Παράλληλα, με την παρούσα ανακοίνωση-πρόσκληση η Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας, η οποία έχει αναλάβει την έκδοση του επετειακού φωτογραφικού λευκώματος, προσκαλεί όσους πολίτες της Βέροιας, κατέχουν φωτογραφικό υλικό που αφορά τη Βέροια του 20ου αιώνα και δεν ενημερώθηκαν για τη συλλογή και έκδοσή του, να το καταθέσουν στα γραφεία της (Χώρος Τεχνών–4ος όροφος-Γραφείο 6-Ώρες:10:00-14:00) έως τις 15 Οκτωβρίου 2013, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί στη συγκεκριμένη έκδοση. Επόμενη ανακοίνωση-πρόσκληση δεν θα υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου