Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη στη Βέροια

Την εκπόνηση της νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης στον αστικό ιστό της Βέροιας, ξεκινά άμεσα ο ανάδοχος εργολάβος του έργου Καρεκλάς Ευάγγελος που επισκέφθηκε (χθες) Παρασκευή 20.9.2013  τη Δήμαρχο της Βέροιας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τις μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου που θα
ξεκινήσουν τον Οκτώβρη καθώς αυτές πρέπει να εξελιχθούν με τα σχολεία σε πλήρη λειτουργία.
Ο εργολάβος μελετητής ανέπτυξε τα στάδια της. Σταδιακά θα μπαίνει σε διαδικασία διαβούλευσης μέχρι να ολοκληρωθεί και να αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παρόντες στην ενημέρωση της Δημάρχου ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Άρης Λαζαρίδης και ο Δντης Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανος Βουτσιλάς. Η συνεργασία της μελετητικής ομάδας  και της Τεχνικής Υπηρεσίας θα είναι άριστη διαβεβαίωσαν και οι δυο πλευρές.
Για την οριστική σύνταξη της μελέτης θα ληφθεί υπόψη και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι η αμφιδρόμηση της οδού Μητροπόλεως και η κατάχωση του Ρωμαϊκού δρόμου (που είχε υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Σκουμπόπουλου) έγιναν παράνομα και επιβάλει την αποκατάσταση της οδού στην προηγούμενη κατάσταση από το Δήμο.  
Στη δημόσια διαβούλευση, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014, θα πάρουν μέρος όλοι οι φορείς της πόλης, με τους οποίους θα συνεργαστεί η μελετητική ομάδα του έργου.

Τη χρηματοδότηση της μελέτης πέτυχε ο Δήμος μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δημοπράτησε την εκπόνηση της. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα δοθεί η δυνατότητα για την υλοποίηση μιας σειράς νέων τεχνικών παρεμβάσεων με στόχο την καλύτερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου