Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνελήφθη 34χρονος για προώθηση μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης


Προμηθεύτηκε και χορήγησε (17) εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου σε ισάριθμους αλλοδαπούς

Τέλος στην έκνομη δραστηριότητα ενός 34χρονου υπηκόου Συρίας έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποίησαν χθες (23-04-2014), στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα, ο οποίος δραστηριοποιούταν στην προώθηση μη
νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης, σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών».

Τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης, ο συλληφθείς λαθροδιακινητής εντοπίστηκε να έχει προμηθευτεί και χορηγήσει σε δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς, ισάριθμα εισιτήρια για δρομολόγιο που επρόκειτο να εκτελεσθεί από υπεραστικό λεωφορείο και είχε ως προορισμό περιοχή του Κιλκίς.


Μεταξύ των διακινούμενων μεταναστών που δεν διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, εντοπίστηκε αλλοδαπός, ο οποίος κατά τον σχετικό έλεγχο επέδειξε δελτίο ταυτότητας Βέλγικων Αρχών, με εμφανή σημάδια πλαστότητας. Σε βάρος του τελευταίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το επιπλέον αδίκημα της κατοχής πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 34χρονος θα λάμβανε από κάθε αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και ιδιόχειρα σημειώματα, στα οποία αναγράφονταν τα ποσά που κατέβαλαν οι μετανάστες.


Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου