Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και ΘΕΩΡΙΑ

του Χάρη Καφτεράνη

  Αν δεν συνιστά απρέπεια, τρεις επισημάνσεις θα ήθελα να καταθέσω καλοπροαίρετα για ενδεχόμενο προβληματισμό, με αφορμή την ομιλία της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ κας Αμανατίδου στη Μελίκη.

  Πρέπει να σταματήσει η περιγραφή από μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της καθημερινότητας, την οποία άλλωστε εμείς οι πολίτες γνωρίζουμε πολύ καλύτερα , ως πεδίο εφαρμογής όλων αυτών των πολιτικών.Πρέπει με σαφή , σύντομο και περιεκτικό λόγο να δηλώσετε τι ακριβώς θα πράξετε την επομένη της ενδεχόμενης εκλογικής νίκης.
Τόσο απλά.

  Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτός ο απολίτικος εσωτερικός πόλεμος των προεδρικών εναντίων των της πλατφόρμας , που αφήνει ασυγκίνητη την κοινωνία , αν δεν την εκνευρίζει! Αποφασίστε μία πολιτική , ανακοινώστε την και απαιτείστε την δημόσια στήριξη όσων μιλούν εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.Τους υπόλοιπους που κατέχουν μόνοι αυτοί την απόλυτη αλήθεια και αδυνατούν να αντιληφθούν την αρχή της πλειοψηφίας απομακρύνετέ  τους.

Πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι ατέρμονες θεωρητικές αναζητήσεις , που υποκρύπτουν ενίοτε και αδυναμία λήψης αποφάσεων , καταστροφικό για πολιτικό φορέα εν όψει ανάληψης ευθυνών και να περάσει στο πεδίο της εφαρμογής.Κλασσικό παράδειγμα οι επόμενες Δημοτικές εκλογές . Η κοινωνία ζητά πρόταση στελέχους που θα ηγηθεί , ομάδα στελεχών που το πλαισιώνουν , βασικό πλαίσιο λειτουργίας σε ενδεχόμενο εκλογικής νίκης και εκλαΐκευση αυτών σε επίπεδο προσώπων και ομάδων βεβαίως.

 Αποφασίστε και προχωρήστε!  Υπάρχει ο κίνδυνος από δύναμη δημιουργίας εξελίξεων να μετατραπείτε σε παράγοντα επιβράδυνσης με ολέθριες συνέπειες για τον τόπο!Χρειαζόμαστε απλότητα , καθαρότητα και αμεσότητα , τολμήστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου