Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Την διοίκηση του δήμου την κάνουν οι δημοσιογράφοι.



( αντιγραφή) roumlouki.gr


«Πρέπει να γίνει κατανοητό» γράφει στη σελίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ» ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας του δήμου Αλεξάνδρειας «ότι οι χώρες, οι δήμοι, οι οργανισμοί, οι ομοσπονδίες και οι συνομοσπονδίες διοικούνται από τους ανθρώπους που εκλέγει ο λαός και όχι από
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ». Τι μα λες καλέ; Ώρα είναι να μας πεις ότι την διοίκηση του δήμου την κάνουν οι δημοσιογράφοι.
***
«Χρέος των δημοσιογράφων» συνεχίζει με ύφος δέκα Πρετεντέρηδων, «είναι να ενημερώνουν πολύπλευρα την κοινή γνώμη χωρίς μονομέρειες, αποσιωπήσεις και παραβλέψεις. Χρέος των δημοσιογράφων είναι να εκπέμπουν (αυτό πάει στο ράδιο Αλεξάνδρεια;) αντικειμενικότητα και οπωσδήποτε σωστή καταγραφή των γεγονότων, να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους και να αγωνίζονται για την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης και όχι να καταδεικνύουν το φανατισμό και το μίσος τους σε κάθε ευκαιρία από κάθε βήμα που τους δίνεται».
***
Είναι αν μη τι άλλο ύβρις να δουλεύεις σε μια εφημερίδα (που δεν διαβάζει κανείς) που την πληρώνουν οι πολίτες και να δίνεις συμβουλές σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος βέβαια, χρησιμοποιεί μια «αντικειμενική» ματιά στην καταγραφή της πραγματικότητας όπως «Η λειτουργία του θερινού μας κινηματογράφου ξεκίνησε πάρα πολύ καλά», «Το έργο της αποχέτευσης στο Πλατύ προχωράει πολύ καλά» και «το Πνευματικό Κέντρο έχει σχεδόν τελειώσει. Η αδημονία όλων των δημοτών θεωρείται δεδομένη»… Άντε στο δημοτικό να γράψεις καμιά έκθεση άνθρωπέ μου και άσε μας!
 roumlouki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου