Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το Πλατύ ψήφισε αλλαγή και ανάπτυξη, ψήφισε Γκυρίνη. Μεγαλειώδης η χτεσινή συγκέντρωση


Το Πλατύ «μίλησε» χτες και εξέφρασε την θέλησή του για αλλαγή, για ανάπτυξη και πρόοδο. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του συνδυασμού «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» με την παρουσία πραγματικών κατοίκων και όχι μεταφερόμενων οπαδών έδωσε στην συγκέντρωση μια μεγάλη ποιοτική διαφορά και την δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων που είναι άκρως αισιόδοξα ότι το Πλατύ θα «μαυρίσει» τον απερχόμενο δήμαρχο γιατί το
ξέχασε, γιατί το έριξε στην ανυποληψία, γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα στο χωριό που κατάγεται.
Ο Π. Γκυρίνης και οι συνεργάτες του έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και στην ομιλία του αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, στην ρουσφετολογική συμπεριφορά της και την εκβιαστική πρακτική της που έχει ως στόχο να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών. Τόνισε ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας της απερχόμενης διοίκησης δεν έγινε απολύτως κανένα έργο στο χωριό και στα γύρω χωριά όπως και σε όλον το δήμο και ότι την Κυριακή δίνεται η ευκαιρία στους δημότες να αλλάξουν πορεία στο δήμο αναδεικνύοντας την «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» νέα διοίκηση.
Αναφερόμενος στο Πλατύ ειδικότερα είπε τα εξής:
Στο Πλατύ που ήταν κάποτε η έδρα του παλιού δήμου Πλατέος, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου μας, που έχει συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με τη θέση του στο Δήμο και με το μέγεθός του.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, αυτό για το οποίο ακούω παράπονα σχεδόν σε κάθε χωριό του Δήμου μας είναι η ανυπαρξία ενός σχεδίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Και εδώ στο Πλατύ, όπως και σε άλλες περιοχές, ο Δήμος είναι πραγματικά εξαφανισμένος. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και αφού δεν υπάρχει σχεδιασμός δεν υπάρχει υλοποίηση οποιουδήποτε προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Η όποια καταπολέμηση του φαινομένου γίνεται μόνο όταν η ίδια η Περιφέρεια  έχει κάποιο δικό της πρόγραμμα. Ο Δήμος ασχολήθηκε μια φορά με το θέμα ενεργά, και αυτό λόγω της κατάστασης που επικρατούσε τότε και μάλιστα στο πλαίσιο δράσης που έκανε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πιστεύω να το θυμάστε όλοι. Από τότε δεν έγινε τίποτε απολύτως, βάσει ενός σχεδίου που θα συμπεριελάμβανε όλη την έκταση του Δήμου, άρα και στο Πλατύ.
Στο πλαίσιο αυτό προτιθέμεθα να προχωρήσουμε στην κάλυψη του καναλιού που βρίσκεται παράλληλα με τον δρόμο για Τρίκαλα, στο κομμάτι του που διέρχεται μέσα από το Πλατύ.
Το ίδιο θα κάνουμε με το κανάλι που βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου και της σιδηροδρομικής γραμμής.
Και τα δυο αποτελούν εστία μόλυνσης και αναπαραγωγής των κουνουπιών.
Εμείς, με τη βοήθεια και των τοπικών συμβούλων – αλλά και εθελοντών, από τους οποίους θα ζητήσουμε βοήθεια, γιατί εμείς πιστεύουμε και ενθαρρύνουμε την συμμετοχή των πολιτών σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε πτυχή της ζωής στα χωριά και στις γειτονιές – θα αναλάβουμε το έργο για μια πιο συντονισμένη και συχνότερη δράση για να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα των κουνουπιών.
Τα τελευταία χρόνια εσείς εδώ στο Πλατύ αισθάνεστε όσο κανείς άλλος την ένταση του προβλήματος που προκαλεί το εργοστάσιο βιολιπασμάτων που έχει εγκατασταθεί κοντά στο χωριό. Το γνωστό πρόβλημα της δυσοσμίας, η οποία όπως με έχουν ενημερώσει οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από το Πλατύ, είναι αφόρητη.
Είμαστε υπέρ του δικαιώματος στην εργασία και το υπερασπιζόμαστε – άλλωστε και το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί κατοίκους του χωριού – όμως θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο (και αυτό δεν σηκώνει καμιά συζήτηση και δεν θα κάνουμε καμιά έκπτωση) και το δικαίωμα των συνδημοτών μας στην υγεία.  
Τι ακριβώς έχει κάνει η Διοίκηση του Δήμου για το θέμα του συγκεκριμένου εργοστασίου; Πόσο τελικά πίεσε ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό, το οποίο είναι σημαντικό γιατί αγγίζει την ίδια την υγεία των κατοίκων του Πλατέος. Στάθηκε πραγματικός αρωγός στις προσπάθειες των κατοίκων ή απλά ήταν για μια ακόμη φορά – όπως κάνει με πολλά προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον Δήμο – θεατής;
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία του Γυμνασίου Πλατέος είναι γνωστό σε όλους σας. Το ίδιο και το ιστορικό, πως εξελίχθηκε δηλαδή η κατάσταση και που βρίσκεται τώρα.
Το ιστορικό Γυμνάσιο Πλατέος, που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και είναι ένα από τα πρώτα Γυμνάσια της περιοχής μας, παίρνει συνεχώς παρατάσεις για τη λειτουργία του, αφού ακόμη ισχύει μια προσωρινή απόφαση ανάκλησης της πρώτης απόφασης που το καταργούσε.
Έτρεξαν υποτίθεται οι διοικούντες. Αλλά πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους δημότες. Γιατί, όπως λέει και ένα γνωμικό, “μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους ανθρώπους για πολύ, πολλούς ανθρώπους για λίγο όμως δεν μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ”.
Στην ουσία δεν έκαναν τίποτε απολύτως για αυτό το θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί πολλές φορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σήμερα δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσον να επιδιώξουμε την κατάργηση της απόφασης που κλείνει το Γυμνάσιο Πλατέος! Γιατί το Γυμνάσιο Πλατέος ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ανοιχτό!
Και την προσπάθεια αυτή θα την κάνουμε ζητώντας αν και όταν χρειαστεί και τη βοήθειά σας – γιατί εμείς έτσι λειτουργούμε, με τον πολίτη δίπλα μας: αρωγό, συμπαραστάτη.
Δυστυχώς την εποχή που συζητούνται αυτά τα θέματα ο κύριος Δημητριάδης θα είναι ακόμη στη διοίκηση του Δήμου. Εμείς με τη δική σας ψήφο, με τη δική σας θέληση, που τη βλέπουμε καθημερινά στα πρόσωπα των δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα είμαστε στη διοίκηση του Δήμου την πρώτη του Σεπτέμβρη και τότε ίσως και να είναι αργά.
Καλούμε λοιπόν από αυτό εδώ το βήμα τον απερχόμενο δήμαρχο Αλεξάνδρειας να κινηθεί επιτέλους, άμεσα, ώστε να καταργηθεί η απόφαση που κλείνει το Γυμνάσιο Πλατέος.
Στο Πλατύ υπήρχε κάποτε μια ομάδα ποδοσφαίρου που άκμαζε και που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά πρωταθλήματα. Πλέον η ομάδα αυτή αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της, στην ουσία η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα δεν υφίσταται εξαιτίας ενός βασικού προβλήματος: της έλλειψης ενός γηπέδου, ώστε να παίζει στην έδρα της! Τα παιδιά του χωριού, οι νέοι ποδοσφαιριστές, αν θελήσουν να αγωνιστούν πρέπει υποχρεωτικά να πάνε σε κάποια άλλη ομάδα, εκτός Πλατέος.
Η διοίκηση Δημητριάδη, από την εποχή ακόμη του Δήμου Πλατέος, έχει ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για μια υποτιθέμενη ανακατασκευή του γηπέδου του χωριού, που κάποτε ήταν στολίδι για την περιοχή.
Τέσσερα και πλέον χρόνια δεν φτάνουν στον κύριο Δημητριάδη να ολοκληρώσει το έργο, να τελειώσει το γήπεδο; Αν και όπως φαίνεται, το έχει “τελειώσει” με άλλον τρόπο! Γιατί το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να το μετατρέψει σε χωράφι!
Στόχος μας είναι να κάνουμε αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου και να επιδιορθώσουμε τα αποδυτήρια και το κλειστό γυμναστήριο, για να αποδοθούν για χρήση στους κατοίκους που αθλούνται.
Το έργο της υπόγειας διάβασης δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο ήταν ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα κατά την προεκλογική περίοδο του 2010.
Φωτογραφίες, συνεχείς αναφορές, πύρινοι λόγοι για αυτό το ....έργο!!
Σήμερα τι ακριβώς μπορεί να μας πει ο κύριος Δημητριάδης και ο συνδυασμός του;
Το έργο έχει προβλήματα, όποτε βρέχει πλημμυρίζει συνεχώς και αυτό κάνει την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών αδύνατη ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει και όποτε έχουμε παγωνιές. Δεν είναι λίγες οι φορές που είτε συνεργεία του Δήμου είτε η πυροσβεστική της Αλεξάνδρειας έχουν έλθει για να κάνουν άντληση υδάτων από την υπόγεια διάβαση.
Το χωριό κόβεται στα δυο και πάντοτε ακούμε την ίδια χιλιοειπωμένη δικαιολογία: “δεν δούλεψαν οι αντλίες!”.
Επιτέλους κύριε Δημητριάδη, κάποια στιγμή αυτές τις αντλίες, σχεδόν πέντε χρόνια τώρα, θα έπρεπε να τις έχετε αλλάξει!!!!!
Δυο ακόμη σημεία στο χωριό που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική γραμμή και την υπόγεια διάβαση είναι η διάβαση στο δρόμο για τα Τρίκαλα, το γνωστό στο Πλατύ και ως “Πασάζο”, και η αερογέφυρα έξω από το χωριό.
Το “Πασάζο” ήταν ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Με απόφαση του ΟΣΕ έκλεισε.
Πότε κινήθηκε η Διοίκηση Δημητριάδη;
Μα φυσικά όταν εσείς, οι κάτοικοι του χωριού διαμαρτυρηθήκατε!
Μόνο τότε θυμήθηκαν να κάνουν κάτι και να απευθυνθούν στην Αθήνα. Και κατάφεραν να μένει ο δρόμος κλειστός από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας. Και αυτό το πανηγύριζαν.
Όμως και σε αυτό το θέμα οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις του κόσμου τους πρόλαβαν.
Για μια ακόμη φορά, για ένα ακόμη θέμα....
Όπως και για πολλά άλλα θέματα σε όλο το Δήμο, η απερχόμενη διοίκηση απλά βλέπει, είναι θλιβερός παρατηρητής που αποφασίζει να ενεργήσει όταν οι δημότες αντιδρούν!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την αερογέφυρα. Ο φωτισμός απλά δεν υπάρχει. Έκλεψαν τα καλώδια λένε. Και ορθώς το λένε, αφού αυτή είναι η αιτία. Όμως θυμούνται να μας πουν πότε έγινε αυτό και τι έκαναν για να τα αντικαταστήσουν;
Φίλες και φίλοι του Πλατέος, βρισκόμαστε στον πεζόδρομο, σε έναν από λίγους πεζόδρομους που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου.
Κάποτε ήταν το στολίδι του χωριού, κάποτε υπήρχαν παρτέρια με λουλούδια και ο χώρος ήταν φροντισμένος.
Κάθε μέρα βλέπετε εσείς οι ίδιοι πως ακριβώς έχει καταντήσει αυτός ο πεζόδρομος, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους. Να βγαίνουν και να παίζουν τα παιδιά, να συναντώνται οι μεγάλοι.
Και αυτό το έργο, που κόστισε χρήματα των δημοτών και κατασκευάστηκε πριν αναλάβει η διοίκηση Δημητριάδη έχει εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα στην τύχη του. Μπορεί να υπάρχει ψηφισμένος κανονισμός για τη λειτουργία του, όμως ούτε αυτός τηρείται ενώ στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φωνές από την παράταξη Δημητριάδη που ζητούσαν ακόμη και το ξήλωμά του.
Εμείς δεσμευόμαστε πως τον πεζόδρομο θα τον φτιάξουμε, θα προχωρήσουμε στην ανάπλασή του και θα τον αποδώσουμε σε εκείνους για τους οποίους έχει φτιαχτεί, σε εσάς, στους δημότες!
Φίλες και φίλοι, τα προβλήματα των αγροτών μου είναι γνωστά, άλλωστε και εγώ αγρότης είμαι. Τι έχουν κάνει τόσα χρόνια για τους αγρότες του Πλατέος; Έφτιαξαν ΜΟΝΟ ένα σταθμό φόρτωσης νερού για μια τεράστια αγροτική έκταση, όπως είναι αυτή του Πλατέος. Αυτό το θεωρούν σημαντικό έργο και προσφορά σε μια σημαντική κατηγορία επαγγελματιών;
Γιατί οι ουρές που δημιουργούνται είναι μεγάλες.
Ένα και μόνο σημείο ανεφοδιασμού φίλες και φίλοι. ΈΝΑ. Θεωρούν πως φτάνει; Θεωρούν πως έκαναν το καθήκον τους;
Ας μας απαντήσουν επίσης τι ακριβώς έκαναν με τη διαχείριση των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων και κάθε πότε περνούν τα συνεργεία του Δήμου από τα σημεία που έχουν φτιαχτεί ΠΡΟΧΕΙΡΑ για να μαζέψουν τις συσκευασίες αυτές.
Ένα ακόμη πολυδιαφημισμένο έργο της Διοίκησης Δημητριάδη ήταν οι εργατικές κατοικίες. Συνεχώς ανακοίνωναν την απόδοσή τους στους δικαιούχους, συνεχώς το ανέβαλλαν και τελικά κάποια στιγμή οι κατοικίες δόθηκαν στους δικαιούχους.
Δεν θα υποβαθμίσουμε τη συμβολή του απερχόμενου δημάρχου στο έργο αυτό. Δεν είναι άλλωστε η ποιότητα του λόγου μας τέτοια.
Δεν θα ξεχάσουμε όμως ότι το έργο των εργατικών κατοικιών ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες και δημάρχων και προέδρων του Πλατέος που προηγήθηκαν του κυρίου Δημητριάδη.
Κύριε Δημητριάδη, δεν υπήρχε χάος πριν από εσάς, δεν θα υπάρξει χάος μετά από εσάς. Γιατί μετά από εσάς, από το Σεπτέμβρη του 2014, η Διοίκηση του Δήμου μας αλλάζει, η “Ώρα Ευθύνης” με την εντολή που θα λάβει σε λίγες ημέρες από τους Δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας θα έλθει και θα αναλάβει, ώστε ο τόπος να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο εσείς και οι συνεργάτες σας έχετε καταδικάσει τον Δήμο μας.
Οι εργατικές κατοικίες λοιπόν δόθηκαν βιαστικά. Όσοι είναι μέσα στα σπίτια αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας! Τι γίνεται όμως με τους γύρω χώρους; Τι γίνεται με τον φωτισμό στα στενά μέσα στις εργατικές κατοικίες; Πολύ απλά φίλες και φίλοι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! 
Τοποθέτησαν πρόχειρα, στην είσοδο που βρίσκεται στο δρόμο, επάνω σε δυο κολώνες της ΔΕΗ, δυο μεγάλους προβολείς και αυτό ήταν! Όσο για τους κοινόχρηστους χώρους;; Αυτούς είτε τους προσέχουν όποτε θυμούνται και όποτε παραπονιούνται οι κάτοικοι είτε αφήνουν τους περίοικους να τους προσέχουν.
Βιάζονταν φαίνεται πολύ και οι κάτοικοι είναι στα σκοτάδια. Εμείς υποσχόμαστε ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες μας θα είναι να ξαναδούμε το καθεστώς υπό το οποίο σήμερα βρίσκεται ο χώρος και να προχωρήσουμε σε αποκαταστάσεις.
Ο χώρος με τα πεύκα που βρίσκεται παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Κάποτε υπήρχαν σε αυτό παιχνίδια και όργανα από παιδικές χαρές καθώς και τραπέζια, παγκάκια. Ήταν ένας χώρος αναψυχής.
Τώρα ο χώρος είναι εγκαταλειμμένος και πολλές φορές τα δέντρα είναι επικίνδυνα για όσους τολμηρούς πηγαίνουν εκεί.
Τον συγκεκριμένο χώρο – σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες – θα τον αναδείξουμε και θα τον ξανακάνουμε προσβάσιμο στους δημότες.
Το ίδιο θα κάνουμε και με τις 3 πλατείες του χωριού, αυτή που βρίσκεται δίπλα στο παλιό δημαρχείο, την πλατεία Παλιού Δημοτικού Σχολείου και την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Οι κοινόχρηστες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στις εργατικές κατοικίες διαφημίστηκαν και αυτές ως διεκδίκηση και ως ένα θετικό επίτευγμα.
Όμως τις αίθουσες αυτές τις είχε τάξει ο κύριος Δημητριάδης στους συλλόγους του χωριού, ώστε κάποτε αυτοί να αποκτήσουν μια μόνιμη στέγη. Ώστε οι σύλλογοι των Φαρασωτών και των Ποντίων αλλά και ο νέος σύλλογος της “Αστερούπολης” να έχουν το δικό τους χώρο. Σχεδόν ένα χρόνο μετά από εκείνη τη φιέστα που έγινε όταν παραδόθηκαν οι εργατικές κατοικίες , οι σύλλογοι περιμένουν τις αίθουσες που τους υποσχέθηκε.

Οι υποσχέσεις όμως και οι Δεσμεύσεις ήταν εύκολο πράγμα για τον Πρώην Δήμαρχο. Και οι σύλλογοι σίγουρα περιμένουν καιρό, εμείς όμως στις    και οι σύλλογοι ακόμη περιμένουν  Σεπτεμβρίου που θα είμαστε Διοίκηση , θα σταματήσουμε τις αίθουσες αυτές και θα τις αποδώσουμε στους συλλόγους του χωριού, ενώ στη σκέψη μας είναι – σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους – να δημιουργήσουμε εκεί και μια μικρή μόνιμη έκθεση που θα έχει ως θέμα της τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τους πρώτους κατοίκους του χωριού που ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες, ώστε να διατηρηθεί η μνήμη που χάνεται όσο περνούν τα χρόνια και οι μεγαλύτεροι φεύγουν.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου