Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες πως η διαγράμμιση δεν θα γίνει..



Το ψήφισμα των καταστηματαρχών και το «σκωτσέζικο ντους» από τον δήμαρχο
Την προηγούμενη βδομάδα λίγο πριν την διαγράμμιση των πεζοδρομίων, οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου άνοιξαν από τις 8 το πρωί τα μαγαζιά τους, συγκέντρωσαν το προσωπικό και κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Εκεί τους δέχτηκε ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης στον οποίον και κατέθεσαν το...
ψήφισμα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες πως η διαγράμμιση δεν θα γίνει μέχρι να βγει ο ίδιος με ανθρώπους της τεχνικής υπηρεσίας και κάνει επίβλεψη προσωπικά στους χώρους των καταστημάτων. Οι καταστηματάρχες αποχώρησαν ικανοποιημένοι, δεχόμενοι ωστόσο το "σκωτσέζικο ντους" αφού μετά από περίπου δύο ώρες δέχτηκαν τηλεφώνημα του δημάρχου ο οποίος αναίρεσε την πρωινή του υπόσχεση. Τι άλλαξε; Σε λίγες ημέρες θα το αποκαλύψουμε. 
Διαβάστε το ψήφισμα των καταστηματαρχών: 
Αλεξάνδρεια, 24-7-2013 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Δ. ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΗΣ. 

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, 
Κατόπιν της κλήσεως μας να λάβουμε γνώση επισήμως για τη θέση του αρμοδίου Αντιδημάρχου κου Αθανασίου Κούγκα σχετικά με την επικείμενη άμεση εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 206/2013 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου (Κανονισμός χρήσης πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αλεξανδρείας) και αφού βιώσαμε
σήμερα (παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης για προφανείς επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους) για μια ακόμη φορά την προσπάθειά του να μας επιρρίψει τις ευθύνες για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο Δήμο μας, όσον αφορά τη χρήση των πεζοδρομίων επί των κοινοχρήστων χώρων έξωθεν των καταστημάτων μας,, λάβαμε απόφαση και σας επιδίδουμε το παρόν ψήφισμα για να καταστήσουμε σαφή τα εξής: 

Α) Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε τα «μαύρα πρόβατα» των ορέξεων του Αντιδημάρχου σας κου Κούγκα, ο οποίος με προφανή σκοπό και στόχο να καλύψει δικές του παραλείψεις και πράξεις, αλλά και να καλύψει δικονομικά τα όποια ποινικώς κολάσιμα παραπτώματά του, έχει στοχοποιήσει τα καταστήματά μας και τους εργαζόμενους σε αυτά. 

Β) Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στο επικοινωνιακό παιχνίδι που έστησε σε βάρος μας κατά τη συνάντησή μας στο Δημοτικό Κατάστημα την 24-7-2013 (παρουσία και του πληρεξουσίου Δικηγόρου μας κου Νικολάου Κεχαγιόγλου), προκειμένου να εμφανιστεί ως ο «Δον Κιχώτης» της πολιτικής ζωής του Δήμου μας, όταν και δήθεν μας κάλεσε (για πρώτη φορά) να μας ανακοινώσει όσα ερήμην μας, ως άμεσα θιγόμενων, λάβατε ως απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς προσήλθαμε καλόπιστα στη συνάντηση αυτή για ένα διάλογο που ποτέ δεν ξεκίνησε και μια λύση κοινά αποδεκτή που ποτέ δεν βρέθηκε, και ο Αντιδήμαρχός σας μας στοχοποίησε για πολλοστή φορά για να εμφανισθεί, μέσω των τοπικών εφημερίδων και blogs, ως θύμα στην κοινωνία της Αλεξάνδρειας. 

Γ) Επί της ουσίας, η χρήση των κοινοχρήστων χώρων στα καταστήματά μας, και με ευθύνη δική μας, αποδεχόμαστε ότι ξέφυγε κάποιες φορές των θεμιτών ορίων καλής πίστης και συνεργασίας μεταξύ Δήμου και διοικούμενων. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, η οποία δεν έλαβε υπ’ όψιν καθόλου τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, τις συνθήκες μάστιγας της ανεργίας που διαρκώς διογκώνεται και την αδυναμία μας πολλές φορές να σταθούμε συνεπείς και αρωγοί προς τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας και στις οικογένειές τους. 

Δ) Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον οποιαδήποτε στοχοποίηση. Τους εκβιασμούς, άμεσους ή έμμεσους, του τύπου «θα επαναφέρω σε ισχύ την παλιά απόφαση χρήσης κοινόχρηστων χώρων» του Αντιδημάρχου σας τους επιστρέφουμε σε αυτόν που τους επικαλέστηκε, ο οποίος γνωρίζει, η εσκεμμένως αγνοεί, ότι η απόφαση του 1996 ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη. 

Ε) Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση οποιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος, προσφυγής κλπ. ενώπιον της αρμοδίου Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας και των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων. 

Σας καλούμε την ύστατη ώρα να σκεφτείτε, εν μέσω θέρους, τις συνέπειες που θα έχει και για εμάς ως επιχειρηματίες και για τους εργαζόμενους στα καταστήματά μας η άμεση εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 206/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας και να μην προχωρήσετε στην εκτέλεση αυτής, για να αποφευχθεί και μια γενικευμένη κρίση στις σχέσεις ημών ως δημοτών και φορολογουμένων πλέον αγρίως και υμών και οι δικαστικές μεταξύ μας διενέξεις και συγκρούσεις, και να αναστείλετε την εκτέλεση αυτής για τη φετινή χρονιά, δεσμευόμαστε δε ότι με τη λήξη της περιόδου θα είμαστε παρόντες για την οποιαδήποτε συνεργασία προς όφελος απάντων των εμπλεκομένων μερών. 

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Δ. ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΗΣ. 
Y.G.emeis rotame mono mipos yperkse kamia diafonia me ton k.koygka,mipos apilise me apoxorisi apoyin omada an den ginei ayto
poy hthele aytos
 http://www.alexandreia-gidas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου