Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Έργα, μελέτες και οικονομική δυσπραγία

Έχουμε και μια όμορφη ιστορία για  ένα έργο, πόσο όμορφη μπορεί να είναι,  αλλά αυτή αύριο είπαμε χτες, αλλά κοιτώντας το με φρέσκα μάτια το πρωί είδαμε πως δεν υπάρχει καμία ομορφιά στο θέμα.
Όπως είπε ο κ. Αλευράς στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί ο
εργολάβος να έχει αναλάβει ένα έργο 200.000 € να δουλεύει να δουλεύει να μην παίρνει δραχμή, να φτάνει να ζητά 10.000 , να μην μπορούν να του δοθούν ούτε και αυτά και να αναγκάζεται να ζητά παράταση για το έργο αφού δεν μπορεί να πληρώσει εργάτες και υλικά και να φτάνει τελικά να αιτεί διακοπή του έργου.
Μιλάμε για το έργο στην πλατεία Αρσενιού στο Πλατύ εκεί η ιστορία είχε αίσιο τέλος αφού τελικά βρέθηκαν κάποια χρήματα και το έργο θα συνεχιστεί.
Άλλο έργο λόγο άστοχης, πρόχειρης μελέτης που έχει ονοματεπώνυμο αυτό της διοίκησης Δημητριάδη, όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης όπου ο μελετητής δεν είχε λάβει υπόψην του τον υδροφόρο ορίζοντα του τόπου ο εργολάβος αρνείται να εκτελέσει αφού μετά την στατική μελέτη αλλάζουν τα κόστη υπάρχει κίνδυνος να μείνει στα συρτάρια σαν μια αστοχία της πρώην διοίκησης.   

Ο δήμος Αλεξάνδρειας όμως δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ενταγμένα έργα και μάλλον δεν είναι τόσο κακή η συμβουλή του κ. Αλευρά να βάλουμε ταμπέλα πως ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής είναι στα 0,80μ. να ενημερώνονται οι μελετητές και να μην πληρώνουμε τζάμπα χρήματα σε εργολάβους!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου