Σάββατο 30 Μαΐου 2015

«ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

            

Η τοπική κοινωνία σε καμιά περίπτωση δεν αντέχει αντιπαλότητες, διχαστικές πρωτοβουλίες ή προσπάθειες αυτοπροβολής, οι οποίες αντανακλούν στον ψυχισμό των παιδιών δημιουργώντας στρεβλές παραστάσεις και αρνητικά ερεθίσματα σε αυτά.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» μετά τα όσα «τραγελαφικά» - εντός και εκτός εισαγωγικών – συνέβησαν στον αγώνα-παιχνίδι μεταξύ των
ομάδων μίνι καλαθοσφαίρισης Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος από την ΕΚΑΣΚΕΜ, με τη διενέργεια τουρνουά χωρίς βαθμολογική σημασία, αλλά μόνο για τη γνωριμία των παιδιών και των γονιών με το άθλημα και την ενσωμάτωση τους στην «μπασκετική» οικογένεια, αποφάσισε να στείλει την παρούσα επιστολή που απευθύνεται στους γονείς όλων των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα του μπάσκετ στην πόλη μας.

Αγαπητοί γονείς

    Εκφράζοντας τις απόψεις και τα αθλητικά ιδεώδη της οικογένειας του ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» αισθανόμαστε την ανάγκη, έχοντας και την ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλους τους κατοίκους της Αλεξάνδρειας, να ζητήσουμε μία μεγάλη συγγνώμη από όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν  στο συγκεκριμένο «παιχνίδι», για όλες τις εικόνες δυσφήμησης του αθλητικού πνεύματος που παρακολούθησαν, χωρίς να εισερχόμαστε στη διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Αυτές μπορούν να τις αποδώσουν καλύτερα οι παρόντες στον αγώνα.
    Είναι γνωστή σε όλους η πολύχρονη προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού – εκτός ποδοσφαίρου – στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και η αγάπη με την οποία αγκαλιάζουμε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία τμημάτων σε νέα αντικείμενα της αθλητικής δράσης και τις εντάσσουμε στην μεγάλη οικογένεια του ΓΑΣ.
    Ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες κάποιων από μας που κατάφεραν να ενώσουν κάτω από την ίδια στέγη όλες τις αθλητικές δράσεις ώστε να εμφανίζεται στα γυμναστήρια και στους αθλητικούς στίβους, να συμμετέχει δυναμικά η πόλη μας και να διακρίνονται οι αθλητές μας. Για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας – παρ όλες τις νέες πρωτοβουλίες και κινήσεις διάσπασης – αισθανόμαστε υπερήφανοι.
    Η «οικογένεια μας» με σεμνότητα όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί, απέναντι σε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύει η κρίση της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα, να προσφέρει όχι μόνο την αγωνιστική χαρά αλλά όλες τις κοινωνικές αξίες που πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά μας. Προσπαθούμε να μη φερόμαστε αλαζονικά, δεν εμπορευόμαστε ελπίδες και φιλοδοξίες γονιών και παιδιών, δεν κινδυνολογούμε και ούτε λασπολογούμε όπως πονηρά θέλουν κάποιοι «πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα» να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη.
    Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε όσο έχουμε δυνάμεις να αντιστεκόμαστε στις προκλήσεις από όπου αυτές και εάν προέρχονται – και κυρίως μέσα από την πόλη μας – ανταποκρινόμενοι με αίσθημα ευθύνης στην κοινωνική αποστολή που έχουμε αναλάβει: να φέρουμε και να κρατήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και στις χαρές και τις -αξίες που αυτός προσφέρει.
    Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η φιλοσοφία που διακρίνει το Σύλλογο μας και χαρακτηρίζει το Δ.Σ., το οποίο συγκροτείται από άτομα με αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς αυτά σε καμία περίπτωση, μέσα από την ενασχόληση τους με τα κοινά του συλλόγου, να επιδιώκουν την παραμικρή προσωπική προβολή ή άλλης μορφής απολαβές. Τα άτομα αυτά προέρχονται από όλο το κοινωνικό φάσμα της πόλης της Αλεξάνδρειας όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την παράθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που αποτελείται από τους:
1.  Παπαγερίδης  Στέλιος Πρόεδρος – Συνταξιούχος τραπεζικό υπάλληλος
2. Πάντος Γεώργιος Α΄ Αντιπρόεδρος Συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής πρώην Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.
3. Γιοβανόπουλος Γρηγόριος Β΄ Αντιπρόεδρος Εκπαιδευτικός – δάσκαλος – Διευθυντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
4. Θεοδωρακόπουλος Πρόδρομος Γραμματέας Εκπαιδευτικός Οικονομολόγος – καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Διευθυντής Γενικού Λυκείου Πλατέος
5. Γερακιώτης Θωμάς Εκπαιδευτικός – καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Διευθυντής Γυμνασίου Κορυφής
6. Κωτούλης Παναγιώτης – Συνταξιούχος ΕΛ.ΒΙ.Ζ
7. Πασχάλη Χάϊδω Ελεύθερη Επαγγελματίας
8. Μπογδάνος Λάμπρος Ελεύθερος Επαγγελματίας
9. Καραβιώτης Κωνσταντίνος Ελεύθερος Επαγγελματίας
10. Αβραμίδης Νικόλαος Ιδιωτικός Υπάλληλος
11. Πουαρίδης Ευστάθιος Εκπαιδευτικός – καθηγητής Φυσικής Αγωγής 1ο Γυμνάσιο

    Η τοπική κοινωνία σε καμιά περίπτωση δεν αντέχει αντιπαλότητες, διχαστικές πρωτοβουλίες ή προσπάθειες αυτοπροβολής, οι οποίες αντανακλούν στον ψυχισμό των παιδιών δημιουργώντας στρεβλές παραστάσεις και αρνητικά ερεθίσματα σε αυτά.
Τα παιδιά μας δικαιούνται και πρέπει να απολαμβάνουν τη χαρά, τη διασκέδαση, την ικανοποίηση που τους προσφέρει το αθλητικό παιχνίδι.

Για το Δ.Σ. του ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»

ο Πρόεδρος                                           ο Γεν. Γραμματέας

Παπαγερίδης Στέλιος                              Θεοδωρακόπουλος Πρόδρομος
Συνταξιούχος τραπεζικός                        Διευθυντής ΓΕ.Λ. Πλατέος


Σημείωση – ερώτηση 1. Πώς γίνεται σε πρόταση συνεργασίας στο χώρο του μπάσκετ τον Ιούνιο του 2014 να είναι αργά και το Σεπτέμβριο του 2014 νωρίς;
Σημείωση 2.  Δεν δημιουργούμε εντυπώσεις - αλλά δυστυχώς για κάποιους -  συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της συνεργασίας στο ευρύτερο αθλητικό φάσμα.

Σημείωση 3. Ο ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων των γονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου