Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013



Δ Η Λ Ω Σ Η

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η Kυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ και απολύει 2.565 εργαζόμενους
13/6/2013
Η ανεργία καλπάζει και ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος. Η κυβέρνηση Σαμαρά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κλείνει την ΕΡΤ και απολύει 2.565 εργαζόμενους. Οι απολυμένοι της ΕΡΤ και του Δημοσίου Τομέα έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες απολυμένους του Ιδιωτικού Τομέα και στους χιλιάδες ανέργους.
Η δημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης Σαμαρά ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, ως βασικού νομοθετικού οργάνου της ελληνικής πολιτείας  και την παράδοση της νομοθετικής εξουσίας της Ελλάδας στην Τρόϊκα και στο Εurogroup.
Η κυβέρνηση Σαμαρά  με το λουκέτο στην ΕΡΤ πέρασε την εθνική κόκκινη γραμμή, αποδεικνύοντας, πως η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά υπό κηδεμονία και υπό απαγόρευση και η Ελληνική Βουλή παύει να είναι βήμα διαλόγου. Ακόμα όμως και όταν η Ελληνική Βουλή νομοθετεί, νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση.
Το λουκέτο που βάζει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ,
ουσιαστικά σημαίνει λουκέτο στην δημόσια και ανεξάρτητη ενημέρωση του ελληνικού λαού και ξεπούλημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού, στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η ώρα ήρθε για όλους τους Έλληνες πολίτες. Να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα της Δημοκρατικής Κοινωνίας και των Ελλήνων Εργαζομένων. Να προασπίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα, που διασαλεύεται μέσα από την παραθεσμική συμπεριφορά της ΝΔ.
Να τηρηθεί απαρέγκλιτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ έχουμε χρέος απέναντι στους Αγώνες, την πολιτική κληρονομιά και την διαχρονική παράδοση μας και κύρια απέναντι στην Πατρίδα να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ο αγώνας για την Εργασία και τον θεσμό της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης είναι αγώνας όλων μας. Είναι ο αγώνας μας για την διασφάλιση των δημοκρατικών κεκτημένων των Ελλήνων πολιτών, που γενιές για χρόνια έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για να τα κατοχυρώσουν και να τα διευρύνουν.
Αγωνιζόμαστε για μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα, με Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση με ανεξάρτητη, έγκυρη ενημέρωση και αποτελεσματική λειτουργία.
Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσει να ακούγεται η φωνή της Ελληνικής Δημοκρατίας απρόσκοπτα στους απανταχού ανά τον κόσμο Έλληνες, στην Θράκη, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο, στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στο Ιόνιο, στην Κύπρο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου