Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 270.000 ασφαλισμένοι της εταιρείας EVIMA



Προσθήκη λεζάντας

                Αντιδρούν στο κλείσιμο της εταιρείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην Πανεπιστημίου, εργαζόμενοι της ασφαλιστικής εταιρείας Evima.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ανακαλεί οριστικά την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.
Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν είχατε
 συμβόλαιο αυτοκινήτου με την ασφαλιστική εταιρεία ΕVIMA η άδεια της οποίας ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας. Τι λέει στο Newsit o Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων. 
Στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 270.000 ασφαλισμένοι της εταιρείας EVIMA η οποία δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων. 

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών καλύπτονται βάση νόμου από το Επικουρικό Κεφάλαιο για 30 ημέρες από την ημέρα της ανάκλησης της άδειας της εταιρείας από την Τράπεζα της Ελλάδας. Δηλαδή εάν ενας ασφαλισμένος προκαλέσει ζημιά εως και τις 7 Μαρτίου 2013 θα αποζημιωθεί από το επικουρικό. 

Τι πρέπει να κάνουν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της EVIMA 
Οπως δήλωσε στο Νewsit o Aντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων, Ηλίας Κονταξής "μετά την παρέλευση των 30 ημερών και εγώ θα έλεγα και πριν την καταληκτική ημερομηνία ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του σε νέα εταιρεία. 

Εάν κάποιος ανανέωσε το ασφαλιστήριο του πριν μία εβδομάδα ή ένα μήνα και έχει πληρώσει για ένα εξάμηνο ή ένα έτος, τότε για να διεκδικήσει τα χρήματά του ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει γραπτή αίτηση προς τον εκκαθαριστή της εταιρείας όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της. Στη περίπτωση που τα χρήματα που θα προκύψουν από την εκκαθάριση δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των απαιτήσεων, τότε ο κάθε ασφαλισμένος θα λάβει μέρος των χρημάτων που διεκδικεί" είπε τέλος ο κύριος Κονταξής. 

Από το έλεγχο που πραγματοποίησε η αρμόδια εποπτική αρχή, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία EVIMA παρουσίασε έλλειμμα στο περιθώριο φερεγγυότητας ύψους 34,1 εκατομμυρίων ευρώ ενώ δε δημιούργησε επαρκή αποθέματα ύψους 10,6 εκατομμυρίων ευρώ. Επίης παρουσίασε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση κατά 11,1 εκατομμύρια ευρώ και δε κάλυψε το έλλειμμα ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της φερεγγυότητας.
e-nikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου