Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Οι στρατάρχες της Μελίκης




Επισκέφτηκα τον Δήμο Μελίκης στην αίθουσα του οποίου επρόκειτο να διεξαχθεί η έκτακτη συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης.Είχα την πληροφόρηση ότι επρόκειτο να ενημερωθούν τα μέλη για την πορεία του Συνεταιρισμού , για τις ημερομηνίες εξόφλησης των χρονιζόντων οφειλών και για τον γενικό σχεδιασμό της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου.
Ατυχώς και ζητώ ταπεινά συγνώμη που εγώ και κάποιοι άλλοι μη συνεταίροι προς στιγμή και άθελά μας δημιουργήσαμε πρόβλημα στην ηγεσία του συνεταιρισμού , που όπως μας εξήγησε είχε σκοπό να απλώσει το στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον του συνεταιρισμού μπροστά στα μάτια των πιστών μόνο μελών .Υπήρχε λοιπόν ο βάσιμος κίνδυνος , κατά την σοφή ηγεσία , το σχέδιο αυτό να διαρρεύσει σε οικονομικούς αντιπάλους που επιβουλεύονται , λόγω φθόνου προφανώς ,την άριστη οικονομική πορεία του Α.Σ. Μελίκης και που φυσικά υποκλέπτοντας τα στρατηγικά σχέδια των εν λόγω ηγετών , θα οδηγούσαν τις δικές τους επιχειρήσεις στην ανάπτυξη και την ευημερία .

Μετά την τοποθέτηση αυτή του σημερινού προέδρου και καλού μου φίλου του κου Μαρίνου Θεοδωρακέλη, συνειδητοποίησα ότι όντως υπέπεσε στην αντίληψή μου ομάδα ύποπτων τύπων με σκούρα γυαλιά , που μάλλον θα ήταν οι βιομηχανικοί κατάσκοποι των αντιπάλων .Αντιπάλων οι οποίοι ,όπως προαναφέραμε εζήλωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ΑΣ Μελίκης και μανιωδώς προσπαθούν να αντιγράψουν το μοντέλο επιτυχούς διαχείρησης , το οποίο με τόση επιμέλεια και διορατικότητα κρατά ως κόρην οφθαλμού ο αγαπητός πρόεδρος και το σεβαστό συμβούλιο.

Διαβεβαιώνω τους κακοπροαίρετους ότι είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν απομάκρυναν τα μη μέλη για να μην ακούσουν για χρέη δυσθεώρητα , κάποιων εκατομμυρίων ίσως και πέντε , ούτε για το γιατί οι παραγωγοί είναι απλήρωτοι μήνες τώρα μετά την παράδοση της παραγωγής ,πολύ δε περισσότερο για να μην ακούσουν δήθεν για τραγικότητα της οικονομικής θέσης του συγκροτήματος που δήθεν βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης!Ψεύδη και κακοήθειες!

Άλλωστε ένας συνεταιρισμός που σχεδιάζει στρατηγική πολέμου σε καιρό ειρήνης μόνο επιτυχίες μπορεί να καταγράφει!Εξάλλου έχει λάβει τεχνογνωσία χρηστής οικονομικής διαχείρησης , διαφάνειας και σεβασμού της περιουσίας των πολιτών του από τον πρώην Δήμο Μελίκης, του οποίου βεβαίως είναι πανελλαδικώς γνωστή η ικανότητά του αυτή.Και αυτό διότι όπως γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ , αλλά και οι ευρύτερα ευρισκόμενοι ,η πλειονότητα των στελεχών του ΑΣ Μελίκης ,κοσμούσαν ή και διακοσμούσαν ενίοτε και τα δύο σώματα.

Ένα μόνο γεγονός μου προκάλεσε εντύπωση. Πρό ολίγων μόλις ετών είχα ως μέλος πιστό τότε του ΑΣ Μελίκη , ψηφίσει κάποιον ονόματι "Μαρίνος Θεοδωρακέλης" για σύμβουλο , ο οποίος όμως μιλούσε για λαμόγια , για ανίκανους τότε διοικούντες που μόνο σκοπό είχαν την προσωπική οινομική τους ανέλιξη και την τακτοποίηση σε θέσεις του ΑΣ των δικών τους παιδιών.Όπως αντιλαμβάνεστε μικρή ομοιότητα έχει με τον σημερινό Μαρίνο ,μάλλον θα ήταν συνωνυμία!Δυστυχώς δεν επρόκειτο για κάτι σπάνιο ,ήταν ένα κοινό , πολύ κοινό όνομα ανάξιο προσοχής.

Ταπεινά συγνώμη για την στιγμιαία αναστάτωση
Φιλικά Χάρης Καφτεράνης
Το Σάββατο στο Ράδιο Αλεξάνδρεια στις 10 το πρωί θα έχω εκτενή αναφορά για τα έργα , τις ημέρες και την οικονομική θέση του αγαπητού ΑΣ Μελίκης και των διαχρονικών διοικούντων ,για τους οποίους τρέφω απεριόριστη εκτίμηση , ίσως περισσότερη και από όση δικαιούνται .Υπομονή μέχρι τότε. Φυσικά θα χαρώ να ακούσω και την ερμηνεία των στελεχών αυτών για το οικονομικό θαύμα , έστω όσα μπορούν να μας αποκαλύψουν. Υπάρχουν και οι ανταγωνιστές που λέει και ο πρόεδρος εύστοχα!
laikoyra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου