Σάββατο 6 Απριλίου 2019

«Ευφυής Γεωργία και Αγροτική Πολιτική» στα Τρίκαλα Ημαθίας

Στην  Ημερίδα το κύριο θέμα είναι η Ευφυής Γεωργία, που συχνά αναφέρεται και ως
«γεωργία ακριβείας» ή «ψηφιακή γεωργία». Πρόκειται για έναν συνδυασμό εφαρμογών τωντεχνολογιών της πληροφορικής, της ρομποτικής, του διαδυκτίου, της δορυφορικής και της τηλεπισκόπισης σε συνδυασμό με την βιολογία και την γεωπονική επιστήμη.
ΟΙ εφαρμογές αυτές προχωρούν με απίθανη ταχύτητα σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις εκφάνσεις της αγροτικής παραγωγής αλλά και της αγροδιατροφικής αλυσίδας. 
Συνδέουν έτσι την πρωτογενή παραγωγή και το χωράφι, τον σταύλο ή το θερμοκήπιο, μέσα από
τον παγκόσμιο ιστό με την παγκόσμια παραγωγή τροφών και ινών, με την μεταποίηση την διανομή και με τον καταναλωτή του προϊόντος της γης. Πρόκειται για μια επανάσταση που φυσικά λόγω της πολυπλοκότητας και της ραγδαίας εξέλιξης και εφαρμογής της συναρπάζει αλλά και τρομάζει, όχι μόνο τον γεωργό και τον καταναλωτή, αλλά και τους επαγγελματίες του είδους. Ταυτόχρονα αυτοί που σχεδιάζουν την αγροτική πολιτική και ειδικά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), παρακολουθούν και πολλές φορές προσπαθούν να προλάβουν αυτές τις εξελίξεις. Αυτοί οι προβληματισμοί οδήγησαν στην επιλλογή του θέματος της Ημερίδας.

Θέματα:
● ευφυής γεωργία
● γεωργική ανάπτυξη
● περιφερειακή ανάπτυξη;
● νέο μάνατζμεντ στην γεωργία
● νέα κοινή αγροτική πολιτική
● επανεκκίνηση των νέων για μια νέα γεωργία.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου