Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


«Κυρ. Μητσοτάκης: Τι θα πει ο κ. Τσίπρας στους επενδυτές στο Νταβός με τις Σκουριές κλειστές;»
Τ

 ην παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να δοθεί λύση άμεσα στο ζήτημα σταδιακής αναστολής των εργασιών στις Σκουριές ζήτησε χθες,  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος
Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η ιδεοληπτική πολιτική της διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα.
Μετά από την ενημερωτική συνάντηση από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold σχετικά με την απόφαση της εταιρείας για σταδιακή αναστολή των εργασιών ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.
«Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα.  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός  την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές» σημείωσε
Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :





Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :
«Οι πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη»
Σε συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες, είναι από το πρωί, χθες, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η ΚΟ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος Τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό 'Αλέξη Τσίπρα.
Επιπλέον, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ισχύει η δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα τακτικό συνέδριο.


Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.
Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
 «Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Καραμανλή»
Π

 ερίπου 45 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Καραμανλή στη Βουλή η συνάντηση πήγε «θαυμάσια».
Σε ερώτηση εάν «του είπε κάτι για τη στήριξη...» ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να απαντήσει: «Τα εν οίκω μη εν δήμω».
Τηλεφωνική επικοινωνία Μεϊμαράκη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Η επικοινωνία, έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκάρδιο κλίμα.

Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»  της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»   με τίτλο :
«Εκκληση Δημ. Κυριτσάκη για σεβασμό της ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού»
Τ

 ο σεβασμό της ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τίθεται υπό αμφισβήτηση τον τελευταίο καιρό, αλλά και όλων των λεγόμενων Ανεξαρτήτων Αρχών, ζήτησε χθες, ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής κ. Δημ. Κυριτσάκης, παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής τις Εκθέσεις Πεπραγμένων της τελευταίας διετίας.
Επισημαίνοντας ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και της συγκυρίας και της ελληνικής πραγματικότητας, ο κ. Κυριτσάκης υποστήριξε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει σημειώσει πρόοδο ως προς την υλοποίηση της αποστολής της, κάτι το οποίο σημείωσε αναγνωρίζεται από αρμόδιους ειδικούς αξιολογητές τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ζήτησε, πάντως, και την ενίσχυση με στελέχη, όπως επίσης και τη μεταστέγαση των γραφείων της, ώστε να είναι πιο λειτουργική και ως εκ τούτου περισσότερο αποτελεσματική στο έργο της. Στο σημείο αυτό, υποστήριξε ότι απέβησαν άκαρπες οι έως τώρα προσπάθειες να βρεθούν στελέχη μέσω μετατάξεων από το δημόσιο, αναφέροντας ότι δεν βρέθηκαν πρόσωπα με κατάλληλα προσόντα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η επισήμανσή του πως παρά την έλλειψη στελεχών, πολιτικά πρόσωπα (υπουργοί, βουλευτές ή και πολιτευτές) αποσπούν στα γραφεία τους κάποιους από τους ήδη εργαζόμενους στην Επιτροπή.
Η συζήτηση, στη βάση των ερωτήσεων τις οποίες έθεσαν παριστάμενοι βουλευτές, θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με Ντ. Μπακογιάννη και Απ. Τζιτζικώστα την Τετάρτη»
Μ

 ε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10.00 με την κ. Μπακογιάννη και στις 11.00 με τον κ. Τζιτζικώστα.

Ανακατατάξεις στα γραφεία της Βουλής μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη

Ανακατατάξεις και μετακινήσεις στα γραφεία της Βουλής φέρνει η εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναζήτησαν καινούριους χώρους.
Έτσι, με τη συναίνεση και του ιδίου, ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα εγκατασταθεί πλέον στο κτήριο της οδού Αμαλίας, ενώ στο γραφείο που μέχρι σήμερα διατηρούσε μέσα στο κεντρικό κτήριο του Κοινοβουλίου, θα εγκατασταθεί η Ένωση Κεντρώων.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Αντ. Σαμαρά»
Σ

 ε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.
Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ



Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Νέος γενικός διευθυντής της Ν.Δ. ο Νίκος Παπαθανάσης»
Γ

 ενικό διευθυντή, διευθυντή στο γραφείο του Προέδρου καθώς και διευθυντή στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας όρισε ο προέδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Αναλυτικά:
·         Γενικός Διευθυντής του Κόμματος, ο μηχανολόγος – μηχανικός Νίκος Παπαθανάσης.
·         Διευθυντής Γραφείου Προέδρου του Κόμματος, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης.
·         Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Κόμματος,  ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης.



Από τη στήλη  «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Πρόταση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κατέθεσε το ΟΕΕ στον Κυρ. Μητσοτάκη»
Τ

 ην πρόταση του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κατέθεσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κωνσταντίνος Κόλλιας, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επαφών που έχει για το θέμα με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η πρόταση περιλαμβάνει τους εξής τέσσερις άξονες:
1) Έναν μεικτό τρόπο υπολογισμού των εισφορών, που να λαμβάνει υπ' όψιν όχι μονό τα χρόνια ασφάλισης (όπως ισχύει σήμερα), ούτε μόνο το εισόδημα (όπως καταγράφεται στο προτεινόμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο), αλλά και τις δυο αυτές παραμέτρους.
2) Τη διατήρηση του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με στόχο στο ασφαλιστικό σύστημα να λειτουργούν τρία ταμεία, που θα περιλαμβάνουν επίσης αυτό των μισθωτών και των αγροτών.
3) Το σύνολο των φόρων και εισφορών που καταβάλλει ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσοστό του καθαρού εισοδήματός του, το οποίο του διασφαλίζει την αποπληρωμή και των υπολοίπων υποχρεώσεών του (π.χ. δάνεια), τη βιωσιμότητα της δραστηριότητας του, αλλά και την κάλυψη τουλάχιστον του ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης.
4) Την απαλλαγή για τα τρία πρώτα χρόνια της δραστηριότητας των νέων επαγγελματιών από την καταβολή εισφορών, τουλάχιστον για τον κλάδο σύνταξης.


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«DW: Φιλελεύθερος και τηλεοπτικός ο νέος αντίπαλος του Τσίπρα»
Σ

 την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου επιχειρώντας σύγκριση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ γίνονται και αναφορές στην πολιτική του καταγωγή.
Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι «το προεκλογικό φυλλάδιο του Μητσοτάκη ήταν ένα γυαλιστερό φυλλάδιο, πλούσιο σε υποσχέσεις, ανανέωση του κόμματος, αξιοκρατία στην κοινωνία, αποκατάσταση της αξιοπιστίας. Το πρόγραμμα υπέγραψε ο Κυριάκος μόνο με το μικρό του όνομα. Σε όλη την προεκλογική καμπάνια του έβαλε το όνομα Μητσοτάκης λίγο πιο πίσω. Η αδελφή του Ντόρα φάνηκε επιφυλακτική όσον αφορά τη στήριξή της, τόσο που να λέγεται ότι στηρίζει Μεϊμαράκη. Και αυτόν τον ήθελε ακόμα και ο Τσίπρας ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον Μεϊμαράκη γνώριζε πως δεν μπορούσε πια να είναι επικίνδυνος. Με τον Μητσοτάκη είναι διαφορετικά».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σύγκριση που επιχειρεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα σημειώνει ότι «όσον αφορά την οικονομική πολιτική οι απόψεις Μητσοτάκη και Τσίπρα μοιάζουν να είναι από διαφορετικούς πλανήτες. Ο Μητσοτάκης κάνει λόγο για περισσότερη προσωπική ευθύνη και χαμηλότερους φόρους, ενώ ο Τσίπρας το αντίθετο. Ο Μητσοτάκης ασκεί κριτική στον Τσίπρα ότι βάζει όλο και περισσότερους φόρους στου Έλληνες ώστε να μην χρειαστεί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες. Οι υποσχέσεις του να μειώσει το δημόσιο και του φόρους πέφτουν σαν ώριμο φρούτο στη μεσαία τάξη».
Για την πολιτική καταγωγή
Η εφημερίδα Tagespiegel του Βερολίνου επισημαίνει πως «η τρόικα, οι εκπρόσωποι δηλαδή των διεθνών δανειστών θα έπρεπε να χαρούν διότι ο Μητσοτάκης θεωρείται στις Βρυξέλλες πεπεισμένος μεταρρυθμιστής. Στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ την οποία διαδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο Μητσοτάκης ήταν υπεύθυνος για τη διοικητική μεταρρύθμιση καθώς και για την κατάργηση 150.000 θέσεων στο δημόσιο».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει τώρα να φανεί πιο φιλικός σε θέματα οικονομίας και να παρουσιαστεί ως αντίπαλος του Τσίπρα και της κυβέρνησής του, την οποία θεωρεί υπεύθυνη εξαιτίας της ανικανότητά της για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερες αλλά περισσότερες και πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις. Παραμένει ανοιχτό εάν η πλειονότητα στην Ελλάδα θα ακολουθήσει αυτή τη γραμμή ή εάν θα δει στον Μητσοτάκη ως έναν εκπρόσωπο της παλιάς ελίτ του πελατειακού συστήματος».
Τέλος, η Tageszeitung κάνει αναφορά στην ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη και αναφέρει ότι από την περίοδο της «αποστασίας» που άνοιξε το δρόμο στη χούντα το όνομά της οικογένειας είναι «κόκκινο» πανί στους αριστερούς ψηφοφόρους.
Ακόμα η εφημερίδα σχολιάζει την πόλωση που υπήρχε πάντα στην Ελλάδα ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς και σημειώνει, «δεν είναι παράξενο που το όνομα Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα πολώνει. Αυτό όμως θέλει να το χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να παρουσιαστεί ως αντίπαλος του Τσίπρα και να αποκομίσει οφέλη. Αντιπάλους έχει ωστόσο στην ίδια του την οικογένεια. Η αδελφή του, η δυναμική πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμάται ότι εδώ και καιρό είχε ηγετικές φιλοδοξίες. Ακόμα ο 37χρονος γιός της, Κώστας Μπακογιάννης, ανιψιός του Κυριάκου, θεωρείται από πολλούς μεγάλο πολιτικό ταλέντο στους συντηρητικούς. Καταρχάς όμως ο Κυριάκος βρίσκεται επί τω έργω».
Πηγή: DW


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»   με τίτλο :
«Σύσκεψη στη ΝΔ, υπό το νέο αρχηγό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό»
Ξ

 εκίνησε τις επαφές του με στελέχη του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να διαμορφωθεί, άμεσα, η θέση της ΝΔ για τα ζητήματα που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε χθες συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, βουλευτή Κυκλάδων, Ιωάννη Βρούτση, με τον συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και με τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Συλλυπητήρια Κυρ. Μητσοτάκη σε Νταβούτογλου για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη»
Σ

 Συλλυπητήρια επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου απέστειλε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.
Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειές τους.
υλλυπητήρια επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου απέστειλε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.
Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειές τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου