Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μεταφορά του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή

Νέος κύκλος εντάσεων ανοίγει μετά την γνωμοδότηση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Φλιτούρη για συγχώνευση του Γυμνασίου Κορυφής με αυτό του Γυμνασίου Πλατέος με έδρα το Πλατύ και την μεταφορά του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή.Το θέμα θα συζητηθεί όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στο ερχόμενο
Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.
Οι εισηγήσεις των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγιναν μετά από εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας με την οποία εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει «στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015» με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την ανωτέρω Εγκύκλιο, ζήτησε από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι 20-11-2013 να καταθέσουν τις προτάσεις – εισηγήσεις τους, τις οποίες θα υποβάλλουν εν συνεχεία στα Δημοτικά Συμβούλια
Στη συνέχεια – όπως ορίζει η Εγκύκλιος – αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 20-12-2013 στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο Διευθυντής Διονύσης Διαμαντόπουλοςεισηγείται τις προαγωγές των εξής σχολικών μονάδων:
6oΔημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, από 6/θέσιο σε 7/θέσιοδιότι όπως αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος στην εισήγησή του
α)  Η κατανομή των μαθητών ανά τάξη αιτιολογεί πλήρως τη λειτουργία του ως 7/θεσίου, δεδομένου ότι η Α΄ και Β΄ Τάξη έχουν σταθερά συνολικό αριθμό άνω των 25 που θέτει ως ανώτατο όριο η ισχύουσα νομοθεσία. 
β) Το εν λόγω Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται σε μία διαρκώς αυξανόμενη πληθυσμιακά περιοχή της πόλης της Αλεξάνδρειας (περιοχή Αγίου Γεωργίου)
γ)  Στο Σχολείο, η πλειονότητα των μαθητών είναι ρομά με συνέπεια τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες υποστηρικτικών δομών και ενισχυτικής διδασκαλίας. 

Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου, από 5/θέσιο σε 6/θέσιομε έδρα του σχολείου τη σημερινή, που βρίσκεται στο διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου διότι:
α) Η κατανομή των μαθητών ανά τάξη δεν επιτρέπει τη συνένωση τάξεων και τη συνδιδασκαλία, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ο αριθμός θα κινείται πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο που είναι οι 25 μαθητές/τάξη.
β) Η περιοχή, λόγω της ευνοϊκής  συγκοινωνιακής θέσης (κόμβος Εγνατίας οδού με την ΠΑΘΕ) διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, γεγονός που διασφαλίζει για το μέλλον το σημερινό αριθμό φοιτούντων  μαθητών.  

Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Προδρόμου-Αγίας Τριάδας από 4/θέσιο σε 5/θέσιο με έδρα του σχολείου τη σημερινή, που βρίσκεται στο διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στον Παλαιό Πρόδρομο διότι:
α) Η κατανομή των μαθητών ανά τάξη αιτιολογεί πλήρως τη λειτουργία του ως 5/θεσίου, καθώς μόνο για τη συνδιδασκαλία των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων ο συνολικός αριθμός των μαθητών κινείται κάτω από το όριο των 25 μαθητών.
β) Η περιοχή διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, γεγονός που διασφαλίζει για το μέλλον το σημερινό αριθμό φοιτούντων  μαθητών.
 ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

opolitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου