Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων που ιδιοποιούνταν παράνομα σύνταξη χηρείας από το Ι.Κ.Α.

 εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καβάλα και Σάμο, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές και ένας ημεδαπός, που  λάμβαναν μέχρι σήμερα παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ, ενώ είχαν τελέσει και δεύτερο γάμο.

Συγκεκριμένα   στην Αθήνα 61χονη λάμβανε σύνταξη χηρείας επί 16 έτη, ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 190.000 ευρώ, στη Καβάλα 64χρονη για οκτώ έτη ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 55.000 ευρώ και  86χρονος στη Σάμο για δέκα έτη ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 83.000 ευρώ.
Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις (328.000) ευρώ

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων, που ιδιοποιούνταν παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επί σειρά ετών, συντάξεις  χηρείας (εξαιτίας θανάτου των συζύγων τους), αν και είχαν συνάψει δεύτερο γάμο.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα πρωινές ώρες σε περιοχές της Αθήνας, της Καβάλας και της Σάμου, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές  ηλικίας 61 και 64 ετών και ένας 86χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου