Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Νέος κανονισμός χρήσης κοινόχρηστων χώρων Ξεκίνησε η εκπόνηση από το Δήμο Βέροιας


Η πρώτη σύσκεψη ενόψει της εκπόνησης της μελέτης για την προώθηση και ψήφιση νέου κανονισμού χρήσης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων.
Η εκπόνηση του νέου κανονισμού εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που περιλαμβάνει την Αστική Ανάπλαση και την αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του
Ιστορικού Κέντρου της Βέροιας.
Ήταν η πρώτη συνάντηση των εμπλεκόμενων στελεχών του Δήμου, με σκοπό να καταγραφούν οι πρώτες απόψεις τόσο από τα στελέχη της υπηρεσίας όσο και από τα πολιτικά στελέχη του Δήμου.
Έγινε αναφορά στα δεδομένα της πόλης καθώς και σε παραδείγματα άλλων πόλεων με αντίστοιχα πολεοδομικά και ιστορικά χαρακτηριστικά.
Στην πορεία της εκπόνησης της οριστικής μελέτης που θα τεθεί προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπάρξει ευρύς κύκλος διαβούλευσης με όλους τους φορείς του Δήμου.

Στη ν πρώτη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν, οι αντιδήμαρχοι Κ. Βοργατζίδης, Θ. Κορωνάς, η επιστημονική συνεργάτης της Δημάρχου Π. θεολογίδου, τα υπηρεσιακά στελέχη και μέλη της ομάδας εργασίας Μ. Αλδάκου, Γρ. Ζευγαρόπουλος, Απ. Παυλίδης, ο Αρχιτέκτων Δ. Τροχόπουλος ως εθελοντής συνεργάτης (προγρ.   URBACT) και ο ειδικός συνεργάτης Ι. Καπανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου