Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Είναι γεγονός ότι το σύγχρονο Προσκοπικό πρόγραμμα ,τόσο όσο αφορά την Προσκοπική μέθοδο (έμπρακτη εφαρμογή του Νόμου και της Υπόσχεσης , εκμάθηση μέσα από την πράξη και το παιχνίδι , συμμετοχή σε μικρές ομάδες , προοδευτικά και ελκυστικά προγράμματα και προσωπικό παράδειγμα) και τα μέσα (αυτοδιοίκηση , αυτοενέργεια , αυτοεκπαίδευση , άμιλλα ) που χρησιμοποιεί , αλλά ακόμη και όσο αφορά το πλαίσιο δραστηριοτήτων του (ερασιτεχνικές ασχολίες παιδιών) , καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μελών του Προσκοπισμού.
Έτσι λοιπόν το περασμένο τριήμερο τα στελέχη των Προσκόπων Αλεξάνδρειας εκπαιδεύτηκαν πάνω στην κατασκηνωτική τεχνική που πρέπει να ακολουθούμε στις δράσεις μας. Ενήλικα στελέχη πέρασαν με επιτυχία την αρχική εκπαίδευση Προσκοπικών γνώσεων στο Κιλκίς , καθώς και  στελέχη των έξι Ενωμοτιών Αλεξάνδρειας φιλοξένησαν Προσκόπους από Κατερίνη και Βέροια και διανυκτέρευσαν όλοι μαζί στον Αη Ιωάννη Νησελίου .
Στόχος μας είναι η σωστή εφαρμογή της μεθοδολογίας ανά κλάδο , η αποτελεσματική ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών  και το ποικίλο Προσκοπικό οργανωμένο πρόγραμμα. Ευχαριστούμε θερμά τον Παπα-Αντώνη του χωριού Νησελίου που επισκέφθηκε την εκπαίδευση στελεχών στον Αη Ιωάννη μιλώντας μας για την ιστορία του χωριού .
Έσο Έτοιμος
Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου