Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παράνομη λειτουργία φροντιστηρίων στην Ημαθία






simaΣήμερα Τετάρτη 22/8/2012 συνεδρίασε στη Βέροια, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Ημαθίας σχετικά με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία του φερόμενου και αυτοπροσδιοριζόμενου ως φροντιστηρίου «Μαθητεία» στο δημοτικό διαμέρισμα Μακροχωρίου και στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω παραβιάζει το νόμο 2525/’40 περί ιδρύσεως και λειτουργίας φροντιστηρίων και κοινοποιήθηκε στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και στον...
επιχειρηματία απόφαση παύσης της δραστηριότητάς του. Δεν υφίσταται ως εκπαιδευτικός χώρος, διότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.
Ο Σύλλογος φροντιστηρίων εφιστά την προσοχή στους γονείς και μαθητές να μην παρασύρονται από ευκαιριακές και επιτήδειες προσφορές μαθημάτων, διότι στην εποχή της κρίσης και της ανασφάλειας διάφοροι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν κερδοσκοπικά τις αγωνίες τους, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας.
Τέτοιοι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις νόμιμες οδούς των εκπαιδευτικών, φορολογικών και ασφαλιστικών διατάξεων -κυρίως όμως θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία παιδιών σε ένα χώρο, ο οποίος δεν έχει ελεγχθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με μόνο σκοπό το κέρδος (γι’ αυτό και προσπαθούν να δελεάσουν με φθηνότερες υπηρεσίες).
Η παρανομία και η ανηθικότητα πρέπει να πάψουν να αποτελούν χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα όταν τίθεται το ζήτημα της προόδου και του μέλλοντος των παιδιών μας.
Ο Σύλλογος των φροντιστηρίων επιφυλάσσεται για περαιτέρω νομικές ενέργειες, εφόσον ο εν λόγω επιχειρηματίας συνεχίσει την παράνομη, αντιδεοντολογική και ανήθικη συμπεριφορά έναντι των γονέων, των μαθητών, αλλά και των νομίμων εκπαιδευτικών μονάδων στις περιοχές όπου επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί.
ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (& Δ.Δ. αυτής): «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ – Ν.ΡΟΥΣΑΚΗΣ», «Θ.Γ.ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ», «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», (ΠΛΑΤΥ) «Ι. ΚΕΦΑΛΑΣ», (ΜΕΛΙΚΗ) «ΠΥΡΗΝΑΣ»
ΒΕΡΟΙΑ (& Δ.Δ. αυτής): «Ι. ΑΠΛΑΚΙΔΗΣ», «ΑΡΤΙΟ», «ΕΝΑ», «Ν. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ», «ΟΜΙΛΟΣ», «ΤΟΜΗ»
ΝΑΟΥΣΑ (& Δ.Δ. αυτής): «Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ», «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Ζ. ΣΑΜΑΡΑ», (ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ) «Κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ»

ΤΟ Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ 
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου