Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, κύριε Δήμαρχε!


nikostakis
Γράφει ο Νίκος Τάκης
 
Υπάρχουν λύσεις! σας εκλέξαμε για να τις βρίσκετε!
Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν 75 παιδιά του Δήμου Αλεξάνδρειας, η δε διοίκηση του Δήμου για μια ακόμη φορά ρίχνει την ευθύνη στη οικονομική κρίση!
Διάβασα στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του "ΠΟΛΙΤΗ" αλλά και το πολύ αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας (στη σελίδα 4) για το μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να λύσουν 75 οικογένειες σε λίγες μέρες που ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί. Σ' αυτή την πρωτόγνωρη για...
το τόπο μας οικονομική κρίση καλούνται να πληρώσουν δίδακτρα σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αφού για μια ακόμη φορά οι διοικήσεις (Γενικά) είναι ανίκανες να δώσουν λύσεις!
Διαβάζοντας όμως αναλυτικά το ρεπορτάζ διαπίστωσα για μια ακόμη φορά το πόσο σπάταλο είναι αυτό το κράτος και πόσο ανίκανες είναι οι τοπικές διοικήσεις να εφαρμόσουν "εσωτερική οικονομία κλίμακας" για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.
230.000 ευρώ υπολείπονται για την κάλυψη των 75 θέσεων στους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφού θα διατεθούν από την κεντρική διοίκηση μόνο 316.400 € και θα φιλοξενηθούν μόνο 100 παιδιά!
Δηλαδή 3.164 € για κάθε παιδί. Άραγε γιατί;
Για τρία χρόνια το παιδί μου πήγαινε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και πλήρωνα 2.000 € το χρόνο (10 μήνες), η ίδια τιμή περίπου ισχύει και σήμερα με σίτιση, με όλες τις προβλεπόμενες ποιοτικές υπηρεσίες και διευρυμένο ωράριο (7 π.μ. έως 3 μ.μ.). Πως είναι δυνατόν στον ιδιωτικό σταθμό το κόστος να είναι κατά 60% μικρότερο και το ωράριο λειτουργίας διπλάσιο;
Όλοι κάναμε τις περικοπές μας, όλοι αναπροσαρμόσαμε τις δαπάνες μας, όλοι πλέον κάνουμε εσωτερική οικονομία κλίμακας, η διοίκηση του Δήμου δεν μπορεί να κάνει το απλό και αυτονόητο;
Είμαι απόλυτα σίγουρος, πως για μια ακόμη φορά θα μας πούνε για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τον Νόμο τάδε το Προεδρικό Διάταγμα δείνα. Δεν σας ψηφίσαν κύριοι οι δημότες της Αλεξάνδρειας για διαχειριστές μιας νοσηρής διοικητικής κατάστασης, σας ψήφισαν για να δίνετε λύσεις στα προβλήματα τους.
Εφαρμόστε επιτέλους εσωτερική οικονομία κλίμακας, είναι απλό το ξέρει και ο πιο άπειρος ελεύθερος επαγγελματίας. Εάν δεν μπορείτε ζητήστε βοήθεια από τους δημότες, μην τους αφήνετε να λύσουν μόνοι τους τόσο σοβαρά ζητήματα. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, κύριε Δήμαρχε!
Νίκος Τάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου