Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Παναγιώτης Γκυρίνης. Σας καλώ στα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας,

Είναι σπάνιο, ένας άνθρωπος να έχει την τύχη να εγκαινιάσει ένα μεγάλο έργο όπως ειναι το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, όπως είναι περισσότερο γνωστό. Γι αυτό και σημερα, είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα. Και ειναι μεγάλη η συγκίνηση και η περιφάνια, που επί δικής μας θητείας ολοκληρώθηκε το πολυσυζητημένο αυτό
έργο.
Αναλογιζόμενος τις τελευταίες μέρες όμως την ιστορία του, υπήρξαν φορές που ένιωσα μια μικρή θλιψη.
Ειναι αλήθεια ότι περάσανε σχεδόν 30 χρόνια από τότε που μπήκαν τα πρώτα θεμελια. Αλλα η αιτία της θλίψης δεν είναι αυτή. Είναι το γεγονός ότι μια ολόκληρη γενιά, αναγκάστηκε να στερηθεί όλες αυτές τις δυνατότητες που απορρέουν από ένα τέτοιου μεγέθους πολιτιστικό μέγαρο.
Και έχω την βαθιά πεποίθηση, οτι πριν από τα εύσημα που μπορεί να διεκδικήσεις κάποιος για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου, φρόνημο θα ήταν, -όσοι είχαμε θέσεις λήψης αποφασεων- να αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογει, για τις επιλογές και τις δυνατότητες που στέρησαμε απ' αυτήν τη γενιά.
Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να ζητήσουμε μια συγνώμη από εκεινα τα παιδιά που κάποτε στερήθηκαν έναν χώρο πνευματικής έκφρασης. Από εκεινα τα παιδιά, που, σήμερα ενδεχομένως να είναι γονείς και ευτυχείς, καθώς τα δικα τους παιδιά, θα έχουν μια ακόμη σημαντικη επιλογή που οι ίδιοι δεν ειχαν στα χρόνια της εφηβείας τους.
Ελπίζω, αυτό το στολίδι του Δήμου μας, να κατευνάσει την πικρία τους, για όσα στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό το έργο τελικά, ήταν ένα μάθημα για όλους μας. Ένα μάθημα που πρέπει να μας διδάξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ήταν ένα μάθημα ότι οι προσωπικές διένεξεις, αν δεν γίνονται προς όφελος της κοινωνίας, στερούν δυνατότητες και από μας και από τα παιδιά μας.
Αλλά επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος, και νομίζω ότι χάσαμε αρκετό, είναι καιρός να τον αναπληρώσουμε.
Σας καλώ λοιπόν σήμερα στα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, με την ελπίδα η σημερινή μέρα να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το δήμο μας.
Παναγιώτης Γκυρίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου