Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τα πελατάκια. Τάσος Τασιόπουλος

Τα πελατάκια
- Έγινε πια κατανοητό ότι οι δήμοι, είναι απόλυτη ανάγκη, να γίνουν ικανοί να αυτοδιοικούνται και να αυτοπροικοδοτούνται με κάθε απαραίτητη υπηρεσία, και κυρίως με την υπηρεσία καθαριότητας, γιατί χωρίς αυτήν είναι βέβαιο ότι είναι καταδικασμένοι στην αδυναμία παροχής κάποιων υπηρεσιών που είναι τόσο
αναγκαίες.
- Αν ο κάθε δήμαρχος εξακολουθεί να είναι υποχρεωμένος για καθετί, από έναν διορισμό ή από μια πρόσληψη και η επανεκλογή του εξαρτάται αποφασιστικά από αυτόν τον διορισμό ή την επαναπρόσληψη, είναι αυταπάτη να ελπίζει ο δημότης ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις θα γίνουν πραγματικά αυτόνομες.
- Μικρό το κακό, γιατί το μεγαλύτερο κακό, είναι ότι στις περιπτώσεις αυτές ο κάθε δήμαρχος δεν θεωρεί πλέον τον εαυτό του εκπρόσωπο του λαού, μα ιδιοκτήτη του, δεν θεωρεί ότι αυτοί ψηφίζουν αλλά ότι παραψηφίζουν, δεν πιστεύει στην δυνατότητα της προόδου και εν τέλει δεν τον ενδιαφέρει ότι μένει μακριά από τους πολλούς επειδή αυτοί οι υπόλοιποι, αποτελούν τον λαό της σιωπής.
- Ποια λογική υπάρχει σ' αυτό το σύστημα;
- Γιατί συντηρείται;
- Μα για να υπάρχουν τα πελατάκια.
- Πιο απλά ο αιρετός – βουλευτής, δήμαρχος, Νομάρχης – ψάχνει το κουμπί να προκηρύξει θέσεις ημιπαράνομα και ο βολεψηματίας ψάχνει τον τρόπο να τρουπώσει και ας είναι και παράνομα.
- Ο καθένας κατανοεί τη σκοπιμότητα και καταλαβαίνει τη δυσκολία στην οποία βρίσκονται και οι διορίζοντες και οι διοριζόμενοι, αλλά ελάτε στη θέση ενός δημάρχου που επιθυμεί διακαώς την επανεκλογή του και μπείτε στη θέση του προσλαμβανόμενου που το μόνο προσόν που διαθέτει είναι το μεγάλο σόι με τις πολλές ψήφους.
- Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα στο δήμο Αλεξάνδρειας π.χ. - προσλήφθηκαν καμιά 20αριά 8μηνίτες με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) από 5/10/2012 έως  4/6/2013 για ανάπτυξη ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ(!!) κ.λ.π.
- Σύμφωνα με το θεμελιώδη νόμο του κράτους – ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ η μετατροπή τέτοιων συμβάσεων είτε σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είτε σε ΜΟΝΙΜΕΣ και γι' αυτό απαγορεύεται πριν περάσει τρίμηνο η υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης και βέβαια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ συμβάσεων.
- Τι έκαναν όμως στους δήμους;
- Με χίλια δυο τερτίπια αντί να πάρουν άλλους 8μηνίτες για την ικανοποίηση των αναγκών καθαριότητας ανανέωναν τις συμβάσεις των ψηφοφόρων τους.
- Και τι έκανε η κυβέρνηση;
- Με το άρθρο 50 του ν.4325/2015 έδωσε αυτοδίκαια παράταση μέχρι 31/12/2016 στις ισχύουσες ατομικές συμβάσεις ακόμα και σ' αυτές που είχαν λήξει μέχρι 30 μέρες από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας” είχε δεν είχε ο δήμαρχος χρήματα στον προϋπολογισμό από τα ανταποδοτικά.
- Όταν όμως κάτι γίνεται “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας” η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ εφαρμόζοντας το νομικό πλαίσιο του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ το οποίο και πλήρες και άρτιο είναι, σκοντάφτουν οι πληρωμές και όταν σκοντάφτουν οι πληρωμές αρχίζουν τα όργανα.
- Ερωτήματα ασφαλώς και υπάρχουν πολλά.
- Είναι δυνατόν με τέτοιες διαδικασίες να μπορεί η αυτοδιοίκηση να παίξει ρόλο στον ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και να συμβάλει ενεργά σε ένα σχέδιο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της χώρας ή βολεύεται με τους ψηφοφόρους  8μηνίτες που άλλοι προσλαμβάνονται για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και την βγάζουν στα ΓΡΑΦΕΙΑ , άλλοι με 5-6 διαμερίσματα και 2-3 μαγαζιά -ναι στην Αλεξάνδρεια συμβαίνει αυτό- παριστάνοντας τους αναξιοπαθούντες βολεύονται κάτω από την ομπρέλα του δήμου τρώγοντας το ψωμί του πραγματικού φτωχού και όλοι μαζί τα ξαναλένε στις κάλπες παρότι για κάθε 10 διορισμένους βολεμένους υπάρχουν χιλιάδες πραγματικοί άνεργοι της σιωπηλής πλειοψηφίας.
- Ανέκαθεν οι ελλείψεις καθόριζαν την καταπίεση και τη σκληρότητα σαν αρχές της ίδιας της κοινωνικής ζωής και μέσα σε ένα κακοφτιαγμένο σύστημα ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι φταίει το σύστημα.
- Όμως δεν είναι έτσι, γιατί όποιος δήμαρχος σεβόταν τον εαυτό του, όλους τους ανέργους και την γενική αρχή  -ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – και σε κάθε νέα προκήρυξη προσλάμβανε καινούργιους ανέργους και όχι τα πελατάκια σήμερα ΔΕΝ έχει πρόβλημα. Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δήμοι.
                                                              Τάσος Τασιόπουλος

- ΥΓ1. Η κατάντια ενός δήμου ΔΕΝ φαίνεται από την άρνηση όσων παρατύπως προσλήφθηκαν και παρανόμως ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ τις συμβάσεις τους , αλλά προκύπτει όταν κουμάντο κάνουν υπάλληλοι ή όταν υπάλληλοι αρνούνται να εξυπηρετήσουν επικαλούμενοι διάφορα, μέχρι και αναρμοδιότητα.
- ΥΓ2. Την πάτησαν απ' ότι φαίνεται με το καινούργιο εσωτερικό δάνειο οι κυβερνώντες με τα ανασφάλιστα οχήματα.
Θα τους βγει ξινό. Το ίδιο ξινό με τα σκουπίδια.
- ΥΓ3. Κάποιοι ανυπόμονοι άρχισαν, λέει, αναζητήσεις για την επόμενη δημοτική αρχή.
- Κατανοητή η ανησυχία, όταν μάλιστα προέρχεται από όσους επενδύουν σε πληρωμένα πρωτοσέλιδα πριν, κατά και κυρίως μετά τις εκλογές, καθώς με ελεγχόμενο ΔΗΜΑΡΧΟ  θα βγάζουν άκοπα το ψωμάκι τους.
Διαχρονικά όμως αποδείχτηκε πως όποιον στηρίζουν τα τοπικά συγκροτήματα τον τρώει η μαρμάγκα.
- ΥΓ4. Έκλεισε επί τέλους μετά από 2 χρόνια η δεύτερη αξιολόγηση με όσα αξιοθρήνητα ακολούθησαν.
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 πρέπει να κλείσουν άλλες πέντε (5), βοήθειά μας.
- Θεός φυλάξοι!!! γιατί είναι πρώτη φορά που μπήκε θηλιά στο λαιμό.
- ΥΓ5. Το ίδιο θέμα με τους “εργαζόμενους” υποτίθεται ότι λύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 164/04 του Παυλόπουλου μονιμοποιώντας 300.000 περίπου συμβασιούχους μεταξύ των οποίων και τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ του stage ”, επιτυγχάνοντας την είσοδο στα μνημόνια.
- Ήταν βέβαια προεκλογική υπόσχεση του Κωστάκη!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου