Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Γιορτάζει ο Ελληνισμός σήμερα τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ημέρα της νεώτερης ιστορίας του . Γιορτάζει η ελληνική φυλή την επέτειο της μεγάλης ημέρας, που μια ομάδα παλικαριών, πιστή στη ιδέα της Λευτεριάς, στάθηκε αντιμέτωπη σε μια μεγάλη αυτοκρατορία, με μόνα εφόδια το ακατάβλητο θάρρος, την ανδρεία και τη μεγαλειώδη αυτοθυσία.

Σύμβολα φιλοπατρίας, αυτοθυσίας και πολεμικής αρετής είναι για τους αγνούς Έλληνες πατριώτες οι μεγάλες μορφές των αγωνιστών, του Ρήγα Φεραίου, των Υψηλάντηδων, του Διάκου, του Κολοκοτρώνη, του Καραΐσκάκη, του Ανδρούτσου, του Παπαφλέσσα και όλων εκείνων των Ελλήνων και φιλελλήνων που εργάστηκαν ή πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας .

Μπροστά στις ιερές σκιές αυτών των ηρώων στεκόμαστε σε στάση απόλυτης προσοχής και τιμής. Στεκόμαστε και με περίσκεψη αντλούμε παραδείγματα ενότητας, ομοψυχίας και ανδρείας που στη σημερινή εποχή των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους .

Από την επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνον από την αγάπη, την σύμπνοια και την ομόνοια όλων των Ελλήνων. Αυτή την πραγματικότητα, αυτή την αδιάσειστη αλήθεια είναι ανάγκη να τη συνειδητοποιήσουμε και να την υλοποιήσουμε. Με την συναίσθηση της πραγματικότητας αυτής να γιορτάσουμε σήμερα τη μεγάλη του Ελληνισμού γιορτή έχοντας χρέος να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας με δημιουργικό πνεύμα, ενότητα, και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.



O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου