Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Βγήκε το βούλευμα, τελείωσε ο Γκιρτζίκης!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου για την Κάρτα Υγείας υιοθετήθηκε πλήρως και
παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τέλος οριστικά από το ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης!

Αυτή η απόφαση τελειώνει οριστικά από το ποδόσφαιρο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος κηρύσσεται έκπτωτος, όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, καθώς υιοθετήθηκε πλήρως η πρόταση της αντεισαγγελέως Ευγενείας Κυβέλου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 2725/99, αν η πρόταση που έκανε προς το Συμβούλιο Εφετών η αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ευγενία Κυβέλου γινόταν δεκτή και παραπέμπονταν σε δίκη (στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων) όλα τα προτεινόμενα πρόσωπα τότε αυτόματα, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών, θα ήταν έκπτωτοι του αξιώματός τους όσοι εξ αυτών ανήκουν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ. Θα έπρεπε δηλαδή να αντικατασταθούν και ταυτόχρονα (φυσικά ως κατηγορούμενοι για κακούργημα) δεν θα είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Έτσι, η πολυαναμενόμενη απόφαση για το βούλευμα της Κάρτας Υγείας είναι πλέον γεγονός, κάτι που παραπέμπει σε δίκη τους: Γιώργο Γκιρτζίκη (πρόεδρος της ΕΠΟ), Βαγγέλη Τοπολιάτη (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαγγέλη Μαζαράκη (β’ αντιπρόεδρος), Γιώργο Καραμελίδη (μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιάννη Οικονομίδη (μέλος), Νίκο Προύντζο (μέλος) και Σπύρο Καλογιάννη (μέλος και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Football League καθώς τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης).
Η απόφαση ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και χρειάζεται κάποιες μέρες για να καθαρογραφτεί και να παραδοθεί στους κατηγορούμενους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη ενημερωθεί ότι παραπέμπονται σε δίκη.
Οι κατηγορούμενοι έπειτα από αυτή την εξέλιξη εκπίπτουν από τα αξιώματά τους στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις στις οποίες βρίσκονται με πρώτον φυσικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, που αποτελεί παρελθόν από το ποδόσφαιρο. Με λίγα λόγια ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της ΕΠΟ στις επικείμενες εκλογές, ούτε θα μπορεί να βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου από τη στιγμή που πάρει στα χέρια του το κατηγορητήριο. Αυτό σημαίνει πως το αργότερο στις αρχές του Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από το αξίωμά του.


sdna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου