Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
 «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«Μητσοτάκης: «Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική στο προσφυγικό»»
«Το προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο αν υπάρξει ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών της
Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
«Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας πρωτοφανούς κρίσης. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιληφθεί την ένταση του προβλήματος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Θέλω, όμως, να σημειώσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει σημαντική πρόοδος, ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στην Ευρώπη. Εμείς είπαμε ότι δεν πρόκειται να μετατρέψουμε το πρόβλημα αυτό σε πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ένα εθνικό θέμα και η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική. Όσο η χώρα θα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καταδείξουμε, ακόμη και σε αυτούς που μας κουνάν το δάχτυλο, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Ότι και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ότι τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί από την Επιτροπή με πολύ δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης πρέπει να ολοκληρωθούν από τα κράτη μέλη».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις δικές της δεσμεύσεις, σε σχέση με την ανάσχεση των ροών αυτών και κυρίως στο πεδίο της εξάλειψης των δικτύων των διακινητών των ανθρωπίνων ψυχών, που δυστυχώς οργιάζουν και με την ανοχή της Τουρκίας».
Απευθυνόμενος στον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον συνεχάρη για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργηθεί ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή και προσέθεσε: «Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και οποιαδήποτε συζήτηση για τα βόρεια σύνορά μας είναι εκτός αντικειμένου. Χαίρομαι που και η Επιτροπή και η κ. Μέρκελ έχουν ταχθεί κατά του κλεισίματος των βορείων συνόρων της χώρας. Ελπίζω σύντομα να φυλάσσονται από ένα ευρωπαϊκό σώμα, στο οποίο θα συμμετέχουν με καθοριστικό ρόλο και ελληνικές δυνάμεις- το λιμενικό το οποίο θέλω να συγχαρώ γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά σε αντίξοες συνθήκες, αλλά και την αστυνομία που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της καταγραφής και της ταυτοποίησης και τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην ολοκλήρωση των hot spots».
Η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση, γιατί είναι ένα από τα σημεία εισόδου των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα «προσπαθεί να στήσει έναν μηχανισμό που να ανταποκρίνεται και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προσέθεσε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να δείξουμε κατανόηση στην Ελλάδα και να εξάρουμε τη στάση του ελληνικού λαού και όλων εκείνων που καθημερινά επιχειρούν στις ελληνικές θάλασσες, και κυρίως στην ελληνική ακτοφυλακή που πραγματικά δίνει τον καλύτερό της εαυτό στο κομμάτι της διάσωσης».
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στις ευθύνες των χωρών της Ευρώπης, λέγοντας: «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, όπως κατά πόσο τα κράτη-μέλη ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην μετεγκατάσταση».
Κλείνοντας ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και προσέθεσε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι βαθιά ενημερωμένος και είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις απόψεις του για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την πολιτική της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ανθρωπιστικού προβλήματος».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
 «Μητσοτάκης και Σουλτς συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας»
Τ

 ο προσφυγικό κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στις Βρυξέλλες.
Αν και ήταν συνάντηση γνωριμίας, προγραμματισμένη να κρατήσει μισή ώρα, τελικά διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, ενδεικτικό, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ότι «η συνάντηση ήταν σε άριστο κλίμα».
Αναφερόμενος στο μείζον για την Ευρωπαϊκή Ένωση θέμα του προσφυγικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο Μάρτιν Σουλτς, με τη λογική ότι κάτι τέτοιο δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρέπει να γίνει συνείδηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, καθώς μάλιστα η Ελλάδα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και την οικονομιή κρίση. Ο κ. Σουλτς συμφώνησε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί, κάτι που όπως είπε προωθεί από την πλευρά του όσο μπορεί, ωστόσο θα πρέπει και η Ελλάδα να δώσει σημάδια ότι κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.
Ενα ακόμη σημείο συμφωνίας των κ.κ. Μητσοτάκη και Σουλτς ήταν ότι η Τουρκία έχει ρόλο-κλειδί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ωστόσο η συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπολείπεται των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει. Συμφωνία φυσικά υπήρξε για την αντιμετώπιση από τη γείτονα της λαθραίας διακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών, θέμα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τις δικές της πληροφορίες και έχει πλήρη εικόνα. Οι προσδοκίες από την Τουρκία και η αντίστοιχη πίεση θα αυξηθεί, καθώς εγκρίθηκε η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ της βοήθειας από την ΕΕ για το προσφυγικό, μετά την άρση των επιφυλάξεων της Ιταλίας.
Πάντως ο κ. Σουλτς, ο οποίος ήθελε να σχηματίσει προσωπική εικόνα για τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρώτησε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εκτιμήσεις του αρχηγού της ΝΔ.
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις θέσεις του ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κινείται με δύο πλειοψηφίες, ανάλογα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ότι από την πλευρά του δεν θέλει να εμπλακεί στην συζήτηση περί εκλογών που άλλωστε συντηρούν κυβερνητικά στελέχη.

Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»  της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»   με τίτλο :
«Προσπάθεια ανασκευής από Σγουρίδη»
Ν

 α διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα όσα καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περί παραπλάνησης των αγροτών, όπως στην περίπτωση Σαμαρά και Παπανδρέου, επιχειρεί ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης, την ίδια στιγμή που από το περιβάλλον των Ανεξαρτήτων Ελλήνων γίνεται λόγος για οργή προς το πρόσωπό του.
«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».
Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης (Maximum 93,6) και αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Σγουρίδης προχώρησε σε δήλωση - βόμβα κάνοντας λόγο για παραπλάνηση των αγροτών από τον πρωθυπουργό. Οπως είπε: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, έλαβε από τον υφυπουργό την εξής απάντηση:
«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...».
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος με τον κ. Σγουρίδη να απαντά:
«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».
(τελικά υπέβαλε την παραίτησή του)

Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Μητσοτάκης κατά Λαζόπουλου: Με τη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε τα ΑμεΑ»
Χ

 υδαιότητα καταλόγισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λάκη Λαζόπουλο, με αφορμή χθεσινή του αναφορά στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Στη διάρκεια της εκπομπής του ο κ. Λαζόπουλος σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, σιγά -  σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα». «Εγώ το λέω παράνοια, παραφροσύνη», πρόσθεσε. 
Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο  facebook  έγραψε ότι έχει μάθει να δέχεται την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. «Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο», πρόσθεσε.
«Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι «ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες».
«Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό», κατέληξε.


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Σύντομο τετ α τετ Μητσοτάκη - Ντέισελμπλουμ»
Σ

 ύντομο τετ α τετ με τον πρόεδρο του  Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση έγινε στο εντευκτήριο των ευρωβουλευτών, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν με ευρωβουλευτές της Ν.Δ..
Ο κ. Ντέισελμπλουμ πλησίασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση σήμερα ή αύριο και ο κ. Ντέισελμπλουμ απάντησε θετικά.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Στην ατζέντα των συναντήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται το προσφυγικό, η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, καθώς και οι εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις επαφές του στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να δείξει ότι είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος συνομιλητής, όχι όμως δεδομένος. Πρώτο μέλημα του προέδρου της Ν.Δ., κατά τους ίδιους, είναι να αποτραπεί το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας. Η δεύτερη επιδίωξή του είναι να ασκηθεί από την Ε.Ε. πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τρίτος στόχος των επαφών του είναι η μεγαλύτερη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την προσφυγική. Το στίγμα που επιθυμεί να δώσει στις συναντήσεις του είναι ότι πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά επιθυμεί και την ανανέωσή της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, δημοκρατική και ανθρώπινη.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«SΖ: Όχι χωρίς τους Έλληνες»
Η

  δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται πολλοί Έλληνες σχολιάζεται από μερίδα του γερμανικού Τύπου. Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται και το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, που συνεχίζει να κυριαρχεί στα ΜΜΕ.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και μάλιστα εις διπλούν. Όχι μόνο οφείλει να διαχειριστεί το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα μετράει χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης», γράφει η εφημερίδα Berliner Zeitung και συμπληρώνει:
«Μετά από πιέσεις των δανειστών η Αθήνα περιέκοψε τις δημόσιες δαπάνες κατά το ένα τέταρτο τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 200.000 θέσεις, δηλαδή περισσότερο από 30%. Συγκριτικά, κάτι αντίστοιχο στη Γερμανία θα σήμαινε την κατάργηση 1,3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Η συρρίκνωση του κράτους περιορίζει τις δυνατότητές του να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση».
Στο σχετικό δημοσίευμα περιγράφεται με μελανά χρώματα η τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα: «Οι πρόσφυγες συναντούν στην Ελλάδα έναν ως επί το πλείστον πτωχευμένο λαό. Περίπου οι μισοί νέοι δεν έχουν δουλειά. Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 25% του συνολικού πληθυσμού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν πλέον καμία στήριξη από το κράτος».
«Όχι χωρίς τους Έλληνες» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung που αναφέρεται στο νέο σχέδιο που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Η ΕΕ θέλει μια πιο δίκαιη ανακατανομή των προσφύγων, στην οποία η Αθήνα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο. Ίσως αυτή να είναι η λύση στην προσφυγική κρίση: η Τουρκία να δέχεται μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα. Το μήνυμα για εκείνους που αναζητούν βοήθεια θα ήταν "μην προσπαθείτε καν, δεν προχωράτε από εδώ! Σας στέλνουμε πίσω στη Τουρκία"». 
«Και η Τουρκία ενδέχεται σύντομα, κατόπιν συμφωνίας, να στέλνει Σύρους πρόσφυγες με αεροπλάνο στα ευρωπαϊκά κράτη που συγκαταλέγονται στη λεγόμενη "συμμαχία των πρόθυμων" της Μέρκελ», συνεχίζει η εφημερίδα, περιγράφοντας το σχέδιο που ενδέχεται να ακολουθήσει η ΕΕ,.
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «ένα είναι όμως είναι σίγουρο: αυτό θα πετύχει μόνο εάν συμμετέχει και η Ελλάδα».
Ρεπορτάζ για την αλλαγή στις αποταμιευτικές συνήθειες των Ελλήνων δημοσιεύει η Handelsblatt. «Το ενδεχόμενο να φθάνει το τέλος του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ δημιουργεί ανησυχία σε πολλούς Έλληνες, αφού πολλοί από αυτούς έχουν αρκετά μεγάλα ποσά των μωβ χαρτονομισμάτων κάτω από το στρώμα», παρατηρεί ο συντάκτης.
Τραπεζικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες έχουν τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε θυρίδες, μπαούλα, ανάμεσα στα σεντόνια και σε πολλές άλλες κρυψώνες. Για τις ελληνικές τράπεζες και την οικονομία η μείωση των καταθέσεων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Τα κρυμμένα χρήματα λείπουν από την αγορά. Εάν υπήρχαν στις τράπεζες, τότε αυτές θα μπορούσαν να δίνουν περισσότερα δάνεια και έτσι θα δινόταν ώθηση στην οικονομία. «Γι' αυτό οι τράπεζες και η κυβέρνηση απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματα. Όμως η δυσπιστία στην πολιτική της χώρας παραμένει μεγάλη», διαπιστώνει ο δημοσιογράφος ενώ επικαλούμενος κύκλους της Κεντρικής Τράπεζας επισημαίνει ότι η ανησυχία των Ελλήνων δεν είναι παράλογη.
Πηγή: Deutsche Welle


Από τη στήλη  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»   με τίτλο :
«Γ. Κύρτσος: Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι μιας ομάδας αγροτών»
«Κ

άποτε πρέπει να φύγουν οι αγρότες από τους δρόμους, με το καλό, ενδεχομένως και με το πιο σκληρό», δήλωσε στο Πρακτορείο FM ο ευρωβουλευτής της Ν. Δ.,  Γιώργος Κύρτσος, αναφορικά με τους αποκλεισμούς δρόμων.
«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι μια ομάδας αγροτών, οι οποίοι δεν ξέρω αν είναι και αντιπροσωπευτικοί», πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση των χωρών του Βίζενγκραντ στο προσφυγικό, επισήμανε ότι τα κράτη αυτά έχουν διαφορετικές εμπειρίες και προτεραιότητες και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική όταν τους ενέταξε στους κόλπους της, με τις αλλεπάλληλες διευρύνσεις.
Εκτίμησε πάνυως ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό «συνεννοούμενοι κυρίως με τους πιο αναπτυγμένους, δηλαδή Γερμανία, Αυστρία Σουηδία, που έχουν ανοίξει και τις χώρες τους και θέλουν να ενσωματώσουν πρόσφυγες και μετανάστες».


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου