Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών


Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν 3 άτομα οι οποίοι μετέφεραν συνολικά 26 αλλοδαπούς στα σύνορα Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ. με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα
Οι συνεχείς στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από
αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς, εντόπισαν χθες (13-08-2015) τα ξημερώματα, στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, τουριστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Εύζωνοι, όπου και διαπιστώθηκε να μεταφέρουν από κοινού ο 51χρονος οδηγός  με τον 54χρονο συνοδηγό, συνολικά 21 υπηκόους Συρίας, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.
Για τους 10 εκ των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ για τους άλλους 11 αλλοδαπούς διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.  
Σε άλλη περίπτωση, σήμερα (14-06-2015) τα ξημερώματα, στους Ευζώνους Κιλκίς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου εντόπισαν 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος μετέφερε με τουριστικό λεωφορείο, μεταξύ άλλων ατόμων και 5 υπηκόους Συρίας, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγραφών.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου