Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Αυστηρή σύσταση Μιχελάκη για τις μονιμοποιήσεις στους ΟΤΑ

Αυστηρή σύσταση Μιχελάκη για τις μονιμοποιήσεις στους ΟΤΑ

Αυστηρή προειδοποίηση σε Δημάρχους και Νομικές Υπηρεσίες των Δήμων να μη συμβάλλουν με τη στάση τους στα δικαστήρια στη μονιμοποίηση συμβασιούχων των Ο.Τ.Α., απευθύνει με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως τονίζει η ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ., «είναι σε έξαρση το φαινόμενο, συμβασιούχοι των Δήμων, που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους, με τον εκάστοτε ΟΤΑ, σε αορίστου χρόνου και να κερδίζουν με το επιχείρημα ότι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».[Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Δήμου Μαρκοπούλου ΕΔΩ].
Αυτό δε το επιχείρημα, στηρίζεται συχνότατα στο δικαστήριο και από τη στάση των Δήμων, είτε άμεσα με τη σχετική κατάθεση του Δημάρχου, είτε έμμεσα, όταν οι Νομικές Υπηρεσίες των Δήμων δεν εξαντλούν τις ένδικες δυνατότητές τους για να αποδείξουν το αντίθετο.
Το Υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει πως, «αυτή η τακτική έρχεται σε αντίθεση με το "πάγωμα" των προσλήψεων στους ΟΤΑ, ενώ εμποδίζεται - με τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις - η πρόσληψη στους δήμους επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».
Το ΥΠ.ΕΣ., τονίζοντας ότι έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν για αυτά τα φαινόμενα, προειδοποιεί τους αιρετούς ότι, συνέχιση αυτής της τακτικής «δύναται να ενεργοποιήσει από πλευράς σας τη διαδικασία των άρθρων 233 επομ. του ν. 3852/2010 περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών»...

Ολόκληρο το έγγραφο του Υπουργείο Εσωτερικών ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου