Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δεύτερος γύρος στη μάχη κατά των πιστολέρο βουλευτών

Δεύτερο γύρο μέτρων εισόδου στο κτίριο του Κοινοβουλίου ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε μία προσπάθεια να δώσει οριστικό τέλος στα φαινόμενα οπλοφορίας των βουλευτών. Και αυτό γιατί μετά και τη χθεσινή πρώτη ημέρα ενεργοποίησης της μαγνητικής πύλης στην ανατολική είσοδο του κτιρίου, όπου όλα κύλησαν σε ρυθμούς... ελέγχου αεροδρομίου και χωρίς να εντοπιστεί κανένας οπλοφόρος βουλευτής, κύκλοι του Προεδρείου σημείωναν πως το επόμενο διάστημα νέα μέτρα, εξίσου αυστηρά, θα τεθούν σε εφαρμογή με στόχο να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες - και λόγω της βουλευτικής ασυλίας που δημιουργεί εμπόδια στους αστυνομικούς φρουρούς να προχωρήσουν σε σωματικό έλεγχο των βουλευτών - ο κ. Μεϊμαράκης σκέφτεται να ζητήσει από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής να καταγράφουν σε ειδική λίστα όσους βουλευτές δεν δέχονται τον έλεγχο και να του την παραδίδουν κάθε δεκαπέντε ημέρες. Στη συνέχεια ο ίδιος, κάθε τέλος του μήνα, θα δίνει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των «απείθαρχων» βουλευτών προκειμένου να έχουν γνώση οι πολίτες.
Επιπλέον ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσανατολίζεται στην τοποθέτηση μαγνητικών εισόδων και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου, όπως στο Εντευκτήριο των βουλευτών. Η είσοδος σε αυτό, μάλιστα, δεν αποκλείεται να αρχίσει να γίνεται με τη χρήση μαγνητικής κάρτας ώστε να ελέγχεται ποιος μπαίνει και να μην έχουν όλοι πρόσβαση.
Την ίδια ώρα, πρωτεύοντα ρόλο στις σκέψεις του Προέδρου της Βουλής φαίνεται να έχει και το οριστικό κλείσιμο της ανατολικής ή υπουργικής εισόδου της Βουλής. Η κατάργηση της εισόδου του Περιστυλίου, όπου βρίσκονται οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, κρίθηκε απαραίτητη καθώς εμποδίζει τη λειτουργία του ειδικού μηχανήματος που σκανάρει τις αποσκευές. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βασική πύλη θα γίνει η κεντρική είσοδος που βρίσκεται στο ύψος των λουλουδάδικων και είναι ορατή από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Πάντως συνομιλητές του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι με στόχο να μην υπάρξουν δυσαρέσκειες είναι ανοιχτός να δεχθεί τις προτάσεις των κομμάτων στη Διάσκεψη των Προέδρων για αλλαγή του Κανονισμού. «Αρκεί», όπως σημείωναν με νόημα, «τα κόμματα να πάρουν την απόφαση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα της οπλοφορίας».
Αναφερθείς στην ενεργοποίηση του μέτρου του ελέγχου μέσω της μαγνητικής πύλης από την οποία κυρίως εισέρχονται οι βουλευτές στον χώρο του Κοινοβουλίου, ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης διευκρίνισε ότι ήταν μια παλιά απόφαση του προεδρείου, η οποία αποφασίστηκε στην (προχθεσινή) σύσκεψη των αντιπροέδρων υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να υλοποιηθεί και, όπως είπε, ήδη εφαρμόζεται.
Τη γενική κατακραυγή μεταξύ των κομμάτων έχει προκαλέσει πάντως το φαινόμενο των κουμπουροφόρων βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ακόμη και η Χρυσή Αυγή υποστήριξε, διά του βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ότι τα μέλη της δεν οπλοφορούν στη Βουλή.
«Τα μόνο όπλα τα οποία δικαιούμαστε ως βουλευτές να έχουμε είναι τα επιχειρήματα και η λαϊκή εντολή», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο στον ναό της δημοκρατίας, όπου πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο ιδέες, να επιτρέπεται και η κυκλοφορία κουμπουροφόρων, πολύ περισσότερο βουλευτών».
«Οσοι θέλουν και φέρουν όπλα κάτι άλλο εξυπηρετούν μέσα στην ιδεολογία τους και νομίζω κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους για να έχουν τα όπλα μέσα στη Βουλή», υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.
http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου