Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Γιορτάστε την ή καταργήστε την στην Αλεξάνδρεια

arvanitidis2

Γράφει ο Δάσκαλος
Θεόδωρος Αρβανιτίδης
Ενώ άλλοι λαοί, που δεν έχουν δική τους ιστορία, καπηλεύονται την ιστορία των γειτόνων τους δημιουργώντας τη δικιά τους, εμείς αντί να τιμήσουμε την Τοπική μας Ιστορία κοιτάζουμε κάθε χρόνο να την παραγράφουμε.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια, 1912 – 2012, από την Απελευθέρωσης της περιοχής μας, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Παρ’ όλα αυτά αντί να τιμήσουμε το γεγονός της ενσωμάτωσης της πόλης μας στον ελληνικό εθνικό κορμό οργανώνοντας εκδηλώσεις αντάξιες του γεγονότος αυτού, η Δημοτική Αρχή κάνει το αντίθετο. Το γιορτάζουμε και πάλι την επόμενη Κυριακή.

Υπάρχει κάποιος από εμάς, ο οποίος γιορτάζει την ονομαστική του εορτή ή την επέτειό του κάθε χρόνο την επόμενη Κυριακή ;
Η Αλεξάνδρεια, παγκόσμια πρωτοτυπία, η πόλη που δε γιορτάζει την Απελευθέρωσή της στην ημέρα της, 18 Οκτωβρίου, αλλά...
πάντα την επόμενη Κυριακή και περιφέρει την Εικόνα Της Παναγίας, πολιούχου της πόλης μας το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, αντί της παραμονής.
Τα λάθη που έγιναν από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας συνεχίζονται και αντί κάποτε επιτέλους να διορθωθούν, διαιωνίζονται. Από το καλοκαίρι υπήρξαν προειδοποιήσεις από τοπικούς φορείς και Συλλόγους για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης, αλλά όλα έπεσαν στο κενό.
Θλίψη μου προκαλεί το γεγονός της έλλειψης εορταστικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αν δεν έχετε σκοπό να γιορτάσετε το γεγονός στην ημέρα του, τότε καταργήστε τον εορτασμό.
Την Τοπική Ιστορία σε λίγα χρόνια δεν θα τη γνωρίζουν τα παιδιά μας.
Μην κρύβεστε πίσω από τις ταμπέλες σας αλλά πάρτε επιτέλους αποφάσεις. Τα λάθη όταν αναγνωρίζονται, διορθώνονται.
Ευχαριστώ.
Αλεξάνδρεια 10-10-2012
Αρβανιτίδης Θεόδωρος
Δάσκαλος
 
alexandreia-gidas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου